Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Verburg vind voorstel Amnesty International te eenzijdig

Datum nieuwsfeit: 28-05-2001
Bron: CDA
Zoek soortgelijke berichten
CDA

Gerda Verburg: voorstel Amnesty International te eenzijdig

Tweede Kamerlid Gerda Verburg vindt het voorstel van Amnesty International-directeur A. Kemps om een onafhankelijk orgaan te laten controleren of Nederlandse multinationale ondernemingen een goed mensenrechtenbeleid voeren te eenzijdig. "In het voorstel wordt niets gezegd over zaken als vakbondsrechten, milieu en (anti-)corruptie en dat zou er toch ook in thuis horen", aldus Verburg.

Centrum voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen Verburg vindt dat het Nationaal contactpunt Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen - op dit moment alleen nog maar een meldpunt - verder moeten worden op- en uitgebouwd tot een tripartite organisatie, waarin ondernemers, vakbonden ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie