Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Landgoed Meer en Bos in vogelvlucht

Datum nieuwsfeit: 28-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

Persberichten >>

2001-05-28: Landgoed Meer en Bos in vogelvlucht pag.nr.=7120

Welkom op het landgoed Meer en Bos is de brochure die uitnodigt tot een bezoek aan één van de oudste landgoederen van Den Haag. Het schetst verleden, heden en toekomst en geeft inzicht in de visie en het beheer voor de komende tien jaar. De kleurenbrochure is gratis verkrijgbaar bij de stadsdeelkantoren en het Gemeentelijk Informatiecentrum.

Welkom op het landgoed Meer en Bos is een handzame brochure die gebaseerd is op de nota ontwikkelingsvisie en beheerplan voor de periode 2001-2010. Deze nota is op 19 april door de gemeenteraad vastgesteld. Uitgangspunt van deze nota is behoud en versterking van de cultuurhistorische en natuurwaarden.

In Meer en Bos zijn herkenbare elementen uit het verleden bijvoorbeeld het Segmeertje, de voormalige boerderij, de oude tuinmuren en de grillige eikenstrubben. De toekomst is gericht op een betere samenhang tussen cultuurhistorie, natuur, landschap en recreatie. Zo worden de laan- en padenstructuur en de beplanting van de lanen hersteld, wordt water teruggebracht in de -nu nog begroeide- ringsloot en wordt de omgeving van het restaurant en de toegang tot de Heliotrooplaan verbeterd. Het sportterrein aan de kant van de Machiel Vrijenhoeklaan wordt -zodra het zijn huidige functie verliest- omgevormd tot landgoedbos en teruggegeven aan het landgoed.

Evenals andere landgoederen is ook Meer en Bos in het (vroege) voorjaar goed te herkennen aan de stinzenflora: planten die eeuwen geleden zijn geplant rondom woonhuizen en boerderijen en sinds die tijd zijn verwilderd. Een bonte verzameling van krokussen, sneeuwklokjes en boshyacinten bedekt de bosbodem in Meer en Bos. Een andere opvallende verschijning in deze tijd van het jaar is het geurende fluitekruid.

De brochure Welkom op het landgoed Meer en Bos is op zakformaat uitgebracht en kan eventueel als kaart worden gebruikt tijdens een bezoek aan dit oud Haags landgoed dat ligt tusen de Laan van Meerdervoort, Muurbloemweg, Machiel Vrijenhoeklaan en Heliotrooplaan.

28 mei 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie