Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zomerprogramma Noordbrabants Museum

Datum nieuwsfeit: 28-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
's-Hertogenbosch, 25 mei 2001

Aankondiging Zomerprogramma Noordbrabants Museum

De tijd van de vakanties en dagjes uit is weer aangebroken. Iedereen maakt zich op om weer veel te gaan zien en gezellig te genieten van mooie dingen. Het Noordbrabants Museum presenteert de komende periode tal van grote en kleine exposities en organiseert deze zomer bovendien leuke activiteiten voor het hele gezin zoals gratis rondleidingen en speciale kindermiddagen. Dit persbericht en de begeleidende folder bieden u een overzicht van alle exposities en activiteiten tijdens de komende zomerperiode. Op vrijdag 22 juni wordt vanaf 15.00 uur het zomerprogramma officieel ten doop gehouden. Wij nodigen u langs deze weg van harte uit om daarbij persoonlijk aanwezig te zijn - zie verder onder noot aan de redacties.

Tentoonstellingen zomer 2001

t/m 19 augustus 2001
Een eeuw in honderd foto's
Een overzicht van een eeuw fotografie in Noord-Brabant. Naast foto's van markante historische gebeurtenissen als de Tweede Wereldoorlog, de Watersnoodramp of het Pausbezoek zijn er kiekjes die bijvoorbeeld de typische sfeer van de jaren '50 of '90 oproepen.

23 juni t/m 12 augustus 2001
Landschappen uit eigen bezit
Een kleine selectie van landschappen uit de eigen collectie aangevuld met een audiovisuele presentatie.

23 juni t/m 26 augustus 2001
Met meesterhand getekend
Nog nooit zijn in 's-Hertogenbosch zoveel tekeningen van grote kunstenaars uit Europa tegelijk gepresenteerd: Dirck Bouts, Sandro Botticelli, Abraham Bloemaert, Hendrik Avercamp, Rembrandt van Rijn, Hans von Aachen en Johann Tischbein.

23 juni t/m 26 augustus 2001
Aanwinsten hedendaagse kunst
De collectie hedendaagse kunst van het museum is de afgelopen jaren sterk uitgebreid. In de grote zaal wordt een markante selectie getoond.

23 juni t/m 26 augustus 2001
Nicolas Dings - Luxuria
Museum Het Kruithuis organiseert in het kader van het Jeroen Bosch Jaar 2001 de expositie Floating Time III, die alleen per boot is te zien op De Groote Stroom. Enkele tientallen kunstenaars namen deel aan de eerdere versies van Floating Time onder wie de Nederlander Nicolas Dings. Het Noordbrabants Museum presenteert in samenspraak met Museum het Kruithuis een kleine expositie met keramische taferelen van Nicolas Dings in de oude stijlkamers.


1 september t/m 7 oktober 2001
Brabantse Bolwerken
Een presentatie van aantrekkelijke prenten en gravures van Brabantse vestingwerken in het kader van de Nederlandse Vestingstedendagen op 1 en 2 september in 's-Hertogenbosch. Speciale activiteiten

Presentatie Jeugdboschlogie
Al gedurende enkele maanden zijn leerlingen van groep 7/8 van Basisschool De Bossche Broek in Den Bosch druk aan de slag met de cursus Jeugdboschlogie. Hun bevindingen hebben zij weergegeven in de vorm van kleine kunstwerken. In het weekend van zaterdag 16 en zondag 17 juni zijn deze kunstwerken te bewonderen in de Statenzaal van het Museum.

NS Museumweek
In de week van 19 t/m 24 juni vindt voor het eerst de NS Museumweek plaats. Vaste klanten van de NS kunnen gedurende deze week een aantal musea, waaronder het Noordbrabants Museum, gratis bezoeken. Tijdens deze week geven leden van de educatieve dienst dagelijks rondleidingen door de vaste collecties. Dinsdag t/m vrijdag, aanvang om 12.00 en 14.00 uur, Zaterdag en Zondag, aanvang om 13.00 en 15.00 uur. Op dinsdag 19 juni geeft Herman Pleij, hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam, om 11.00, 13.00 en 15.00 uur openbare voordrachten over de bloeitijd van 's-Hertogenbosch in de middeleeuwen en de centrale rol van Jeroen Bosch daarin.

Gratis rondleidingen in de zomer
In de zomermaanden juli en augustus wordt elke middag om 15.00 uur een gratis rondleiding door het museum gehouden. Deze begint in het trappenhuis, naast de hal.

Audiotour vaste collecties
De vaste collecties van het museum zijn sinds kort educatief ontsloten door middel van een audiotour. Met deze tour kunnen bezoekers in eigen tempo 100 kunstwerken beter leren kennen. De audiotour kost slechts fl 5,- per persoon.

Kindermiddagen - Kinderen ontdekken het museum!
Gedurende de maanden juni, juli, augustus en september ontdekken kinderen - op iedere eerste woensdag en eerste zondag van de maand - onder begeleiding van leden van de educatieve dienst het museum. Om 14.00 uur ontvangst; aansluitend ontdekkingstocht; daarna knutselopdracht; einde circa 16.00 uur. Kosten fl 10.- per kind inclusief entree, begeleiding, drankje en versnapering en materialen werkstuk.

Gratis Speurtochten en kleurplaten
Bij de balie zijn twee speurtochten verkrijgbaar: Op stap met Ari Knap en Wandelen met Claes. Voor jonge kinderen zijn bovendien kleurplaten beschikbaar.

Vaartocht Binnendieze + Bezoek Museum
Het varen over De Groote Stroom, deel van het schilderachtige eeuwenoude Bossche waterloopstelsel, kan vanaf nu worden gecombineerd met een bezoek aan het museum. De tickets kunnen uitsluitend worden besteld bij De Groote Stroom, Nachtegaalslaantje 1, 's-Hertogenbosch, tel. nr. 073 - 6147 217. Een combinatiekaartje kost fl 25,- per persoon all-in. Op deze prijs zijn géén andere kortingsregelingen van toepassing.

Aan de redacties:

Op vrijdag 22 juni a.s. wordt het zomerprogramma officieel ten doop gehouden. U bent daarbij van harte welkom. Speciaal voor de pers is er een ontvangst vanaf 15.00 uur. Graag horen wij vooraf of u daarbij aanwezig wilt zijn. U kunt zich opgeven bij Rick Vercauteren, hoofd communicatie, tel. 073 - 68 77 807 of per e-mail (rvercauteren@noordbrabantsmuseum.nl) of bij Esther van Lieshout, medewerker afdeling communicatie, tel. 073 - 6877 802 (donderdag/vrijdag).

Dit bericht werd u toegezonden door:

Lucie Kuijpers
Noordbrabants Museum
Postbus 1004
5200 BA 's-Hertogenbosch
tel. 073-6877808
fax. 073-6877899

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie