Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Expositie vliegtuigfoto's Helfferich in Luchtvaart Museum

Datum nieuwsfeit: 28-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 28 MEI 2001

"Met het vizier op scherp"

Expositie vliegtuigfoto's Helfferich in Luchtvaart Museum

Van juni 2001 tot maart 2002 exposeert Willem Helfferich (54) in het Militaire Luchtvaart Museum te Soesterberg. Uit zijn meer dan 30.000 opnamen omvattende archief heeft hij een selectie gemaakt van bijna 100 van zijn mooiste vliegtuigfoto's. Alle opnamen zijn in kleur en op groot formaat afgedrukt.

Ir. Willem Helfferich is hoofdredacteur van het bekende tijdschrift Onze Luchtmacht en fotografeert al sinds het midden van de jaren ´60 van de vorige eeuw militaire vliegtuigen. De selectie betreft zowel vliegtuigen van de Koninklijke Luchtmacht als van de Koninklijke Marine. Ook vliegtuigen van NAVO-bondgenoten en van andere landen komen aan bod. Door zijn unieke positie is Willem Helfferich in staat militaire vliegtuigen vaak op heel bijzondere wijze op de gevoelige plaat vast te leggen.

Een uitgebreide catalogus met daarin opgenomen alle geëxposeerde foto's voorzien van een verklarend bijschrift, is tegen een geringe vergoeding verkrijgbaar bij de receptie.

Luchtvaartvirus
Willem Helfferich werd al op heel jonge leeftijd door het ´luchtvaartvirus´ gegrepen. Zijn fascinatie voor de militaire luchtvaart mondde uit in het publiceren van verhalen over de Koninklijke Luchtmacht en het maken van foto´s. Zijn eerste schreden op het journalistieke pad zette hij in de jaren ´60 bij het toenmalige tijdschrift Cockpit. Maar hij kwam al snel tot de conclusie dat het moeilijk zou zijn met dit werk zijn brood te verdienen. Daarom ging hij Chemische Technologie studeren.

Toch bleef hij de liefde voor de luchtvaart koesteren. Ook ging hij, naast zijn ´gewone werk´, door met fotograferen en schrijven. Eerst voor Cockpit, later ook voor Avia, onze luchtmacht en Engelse luchtvaartbladen. Per 1 januari 1979 kreeg hij de kans hoofdredacteur van het blad onze luchtmacht te worden, een tijdschrift dat zich in het bijzonder richt op de Koninklijke Luchtmacht.

Fascinerend
Dat bleek een fascinerend bedrijf, waarover altijd veel interessants te schrijven is. Vooral door het aanstekelijke enthousiasme van de mensen die bij de Koninklijke Luchtmacht werken vindt hij het steeds weer een bijzonder genoegen reportages over onderwerpen binnen die luchtmacht te maken.

De tentoonstelling van fotowerk van Willem Helfferich wordt op maandag 11 juni a.s. om 16.00 uur geopend door Generaal-Majoor D. Starink, Plaatsvervangend Bevelhebber der Luchtstrijdkrachten.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie