Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Brabant-Noord: Den Bosch

Datum nieuwsfeit: 28-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Brabant-Noord: Den Bosch 26-05-2001 Persbericht district Den Bosch

VERKEERSCONTROLE (s-Hertogenbosch)

Vrijdagmiddag zijn op de Zandzuigerstraat en de Helftheuvelweg in s-Hertogenbosch snelheidscontroles gehouden middels gebruikmaking van de la-sergun.

Binnen een tijdbestek van twee uur zijn 37 bestuurders bekeurd. Een 19-jarige Bosschenaar presteerde het om met een snelheid te rijden van 121 kilometer per uur, waar slechts 50 kilometer per uur is toegestaan. Het rijbewijs van de auto-mobilist is ingevorderd.

VERKEERSCONTROLE (HEUSDEN)

Vrijdagmiddag, tussen 15.00 en 17.30 uur is een verkeerscontrole gehouden op de Provincialeweg N267 in Heusden. Twaalf bestuurders reden sneller dan de vastgestelde maximum snelheid van 80 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 111 kilometer per uur. Vijf automobilisten zijn bovendien be-keurd omdat zij geen autogordel droegen.

SHETLANDPONY GESTOLEN (Vlijmen)

Uit een weiland aan de Wethouder van Buulweg in Vlijmen is vrijdagavond een shetlandpony, zwarte ruin van ongeveer 1 meter hoog gestolen.

GSM GESTOLEN (s-Hertogenbosch)

Op de Barbaraplaats in s-Hertogenbosch hebben twee 14-jarige jongens uit Meeuwen en Rossum vrijdagavond kans gezien van een 14 jarig Bosch meisje haar GSM toestel uit de zak te rollen. De politie wist het tweetal op het Stations-plein in de kraag vatten. De telefoon is weer terecht.

AANRIJDING MET LETSEL (Drunen)

Vrijdagavond raakte een 6-jarige meisje uit Drunen gewond toen zij werd aan-gereden door een personenauto. Een 41-jarige automobilist uit Drunen reed langzaam over de Elzenstraat waar het kind plotseling tussen enkele geparkeer-de autos door de weg op rende. Een aanrijding kon niet meer worden voorko-men. Een arts heeft het kind ter plaatse onderzocht. Het had een pijnlijke schouder en vermoedelijk een lichte hersenschudding.

CONTROLE STATIONSTUNNEL (s-Hertogenbosch)

Zaterdagmorgen is een half uurtje gecontroleerd op de naleving van de geslo-tenverklaring van de Stationstunnel. Tegen 50 automobilisten en
1 motorrijder is proces-verbaal opgemaakt.


ZIEKENHUISOPNAME NA BOTSING MET LANTAARNPAAL (s-Hertogenbosch)

Een 19-jarige inwoner van s-Hertogenbosch belandde vrijdagavond na onver-antwoord rijgedrag en een botsing met een lantaarnpaal met onbekend letsel in het ziekenhuis. De man stond op de kruising van de Rietveldenweg met de Zandzuigerstraat en de Helftheuvelweg te wachten voor het rode verkeerslicht. Toen het licht op groen sprong gaf hij gas en trok vrij hard op. Bij het afslaan naar de Helftheu-velweg verloor de man de controle over het stuur, ramde een paal met beweg-wijzeringbordjes en een lantaarnpaal De lantaarnpaal brak in zijn geheel af. De bestuurder kon nog uit zijn zwaar beschadigde auto stappen maar zakte daarna in elkaar. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Omdat bleek dat hij alcohol had gebruik is van de bestuurder een bloedproef afgenomen.

AANGEHOUDEN WEGENS BEDREIGING (Rosmalen)

In de nacht van vrijdag op zaterdag is op de Graafsebaan een 19-jarige Amster-dammer aangehouden. De man had tegen de toegangsdeur van een horecazaak staan schoppen en slaan. Een beveiligingsmedewerker heeft de man toen naar binnen getrokken en aangehouden. De verdachte bedreigde de portier vervol-gens mondeling met de dood. De politie heeft de verdachte ingesloten.

BELEDIGING (s-Hertogenbosch)

Tijdens hun horecatoezicht in de Karrenstraat werden enkele agenten luidkeels uitgescholden voor kankermoordenaars. Als verdachte van deze belediging is een 19-jarige inwoner van Engelen aangehouden. Op het politiebureau verklaar-de de verdachte niet tegen de agenten maar tegen een groep andere mensen te hebben geroepen. Aangezien de beledigende taal er niet minder om was kreeg hij toch een proces-verbaal verbaal.

WINKELDIEFSTAL (s-Hertogenbosch)

Zaterdagmorgen is een 40-jarige inwoner van s-Hertogenbosch aangehouden op verdenking van diefstal van goederen uit een winkel aan de Pettelaarseweg. Winkelpersoneel had hem de zaak zien verlaten met enkele blikken bier die hij niet had afgerekend. Bij zijn aanhouding bleek hij in totaal voor een bedrag van f. 133,75 aan gestolen goederen in zijn bezit te hebben.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie