Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Over-Betuwe: verkeersexamen in Elst

Datum nieuwsfeit: 28-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Over Betuwe


Politiebericht Over-Betuwe

Maandag, 28 mei 2001

Alle deelnemers verkeersexamen 2001 in Elst geslaagd

Vorige week maandag en dinsdag 21 en 22 mei hebben alle leerlingen van groep zeven van de zes basisscholen in Elst (drie in het centrum en drie op de Kruisakkers) het verkeersexamen afgelegd. Vandaag is aan de kinderen bekend gemaakt dat ze allemaal geslaagd zijn. Ze krijgen hiervoor het door 3VO beschikbaar gestelde diploma.

Nadat ze geslaagd waren voor het theoretische deel van het examen, zes weliswaar via een herkansing, hadden alle 206 deelnemers het voorrecht om 'Geef het door, rechts gaat voor' in de praktijk uit te testen. Gelukkig hebben de kinderen wel door dat bij veel automobilisten de nieuwe verkeersregel nog niet tussen de oren zit. Hier ligt nog een hele taak voor de overheid. De leerlingen van de scholen aan de Kruisakkers kwamen ook nog eens tweemaal de rotonde nieuwe stijl op hun route tegen. Ook hier bleek, dat de automobilisten er meer problemen mee hebben dan de kinderen. De rotondes binnen de bebouwde kom van Elst zijn nu conform de landelijke richtlijnen en de fietsers hebben dus altijd voorrang.

Voordat de leerlingen op pad gingen werden hun fietsen gecontroleerd. Het ontbreken van de reflectie in de wielen was vooral bij de mountainbike's een veel voorkomend gebrek. Helaas moest ook dit jaar weer geconstateerd worden, dat kinderen de goede fiets van vader of moeder mee krijgen en dus na het examen weer op hun eigen onveilige fiets aan het verkeer gaan deelnemen. Ook bleek dat het omkijken en richting aangeven dingen zijn waar menig (jeugdige) fietser het nut nog niet van inziet.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Politie Over-Betuwe
Postbus 88, 6660 AB Elst

Internet: (Voorlichting@politieoverbetuwe.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie