Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten Groningen: inbraak in café

Datum nieuwsfeit: 28-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Diverse 28-05-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
Maandag 28 mei 2001

Dagelijkse berichten regio Groningen

Groningen: inbraak in café
In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in een café aan het Gedempte Kattendiep. De hekken van een brandgang waren niet afgesloten, waardoor de daders aan de zijkant van het gebouw een deur konden forceren. In het café werd een gokkast opengebroken en de kas werd doorzocht.

Groningen: letsel ongeval
Een 18-jarige inzittende van een taxi raakte zondagmiddag op het Hereplein gewond. De taxi waarin zij reed werd aangereden door een 25-jarige man uit Duitsland. Deze verleende geen voorrang aan de 31-jarige taxi chauffeur. De vrouw kwam met haar hoofd tegen de voorruit waardoor ze een hoofdwond opliep en een polsfractuur. De vrouw moest naar het ziekenhuis worden gebracht.

Groningen: brand in schuurtjes
In een schuurtje aan de Admiraal de Ruyterlaan ontstond zondagochtend brand. Hierdoor raakte het schuurtje volledig in de as. Ook een drietal naast gelegen schuren liepen forse rook-, water- en roetschade op. Een oorzaak van de brand is onduidelijk. Brandstichting wordt door de technische recherche onderzocht.

Groningen: sturen in elkaar
Een 28-jarige vrouw uit Groningen raakte zondagochtend op het Damsterdiep in botsing met een 30-jarige stadjer. Beiden reden met de fiets naast elkaar op het Damsterdiep. Door onbekende oorzaak kwamen de beide sturen in elkaar en de vrouw kwam ten val. Zij moest met buikletsel naar het ziekenhuis.

Groningen: lastige junk
Een 41-jarige zwerver uit de stad werd zondagmiddag op het Hanzeplein opgepakt. De man liep op straat met zijn geslachtsdeel te spelen. Hij werd meegenomen naar het bureau ter zake openbare schennis. Na verhoor werd hij weggestuurd. Enkele uren later kwam de man weer op het bureau terecht. Hij werd laveloos van straat geplukt en moest ter ontnuchtering worden ingesloten.

Groningen: snorfietser ernstig gewond
Een 23-jarige inwoner van Groningen is Zondagnacht ernstig gewond geraakt toen hij op zijn snorfiets frontaal op een boom botste langs de Midscheeps in Groningen. Hij is met ernstig hoofdletsel overgebracht naar het ziekenhuis. Betrokkene reed over de Midscheeps van het Kombuis in de richting van de Loefzijde. Op de plek waar de weg een scherpe bocht naar rechts maakt is de Stadjer vermoedelijk rechtdoor gereden en tegen de boom gebotst. De oorzaak is niet geheel duidelijk. Vermoedelijk heeft de duisternis een rol gespeeld bij het missen van de bocht.

Groningen: man gestikt in eigen braaksel
Een 37-jarige inwoner van Groningen is zaterdagavond op het Martinikerkhof gestikt in zijn eigen braaksel. Betrokkenen zat op een muurtje samen met anderen wat te drinken. Plotseling moest hij overgeven en is daarin gebleven. Ongeveer een uur later werd de politie gewaarschuwd omdat hij zo lang in een zelfde houding zat en geen teken van leven gaf. Hij bleek toen inmiddels te zijn overleden.

Veendam: hardrijder op de bon.
Een 24-jarige hardrijder uit Veendam is zondagavond op de bon geslingerd, nadat een surveillance van de politie had geconstateerd, dat hij op de Provincialeweg Veendam Pekelas op zijn motor rond de 160 km/u reed waar hij slechts 100 km/u mocht rijden. Tevens constateerden de agenten dat hij gevaarlijk aan het inhalen was en bijna achter op de bumper reed van voorgangers. De man reageerde niet op een stopteken en werd Bij Alteveer klemgereden. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Appingedam: auto total loss
De auto van een 38-jarige inwoner van Hoogezand, raakte zondagavond total loss, nadat hij op de Woldweg bij Appingedam de macht over het stuur verloor en in de berm tegen een aantal bomen botste. De bestuurder zelf kwam met de schrik vrij. De auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Leens: auto in de sloot
Een 37-jarige inwoonster van Noordbroek is zondagmiddag met haar auto in de sloot geraakt langs de Dijkstilsterweg bij Leens. Ze had de haakse bocht naar links niet tijdig opgemerkt. Haar dochtertje is daarbij gewond geraakt. Ze is met klachten over haar bekken voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De auto is door een bergingsbedrijf uit de sloot gehaald.

Inlichtingen, Afdeling Communicatie, 0900-8844.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie