Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Siennax jaarverslag voor 2000 onderstreept succes ASP-model

Datum nieuwsfeit: 28-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten


- PERSBERICHT -

SIENNAX JAARVERSLAG VOOR 2000 ONDERSTREEPT SUCCES ASP-MODEL

Aantal gebruikers groeide explosief tot 15.000 in 2000 en verdubbelt naar 30.000 in mei 2001

AMSTERDAM, 28 mei 2001 - Siennax International BV, de gerenommeerde Europese pure-play Application Service Provider (ASP), heeft over het jaar 2000 een omzet behaald van meer dan drie miljoen euro. Dit betekent een groei van 47 procent ten opzichte van de omzet over 1999, die twee miljoen euro bedroeg. In 2000 heeft Siennax haar leidende positie binnen de ASP-markt verstevigd door zich te concentreren op haar ASP-activiteiten in plaats van op traditionele consultancy. Deze activiteiten zijn in de loop van het afgelopen jaar sterk gegroeid: van een minimaal aandeel in de omzet in 1999 tot twee miljoen euro van de totale omzet in 2000. Gekeken naar de huidige maandomzet kan Siennax haar groei doorzetten naar een omzet van vijf miljoen euro.

Ondanks de ongunstige marktsituatie als gevolg van de toenemende concurrentie en een dreigende economische recessie, is het aantal gebruikers van Siennax gegroeid van 200 tot 15.000 aan het eind van het jaar 2000. Dit jaar heeft Siennax dit aantal alweer verdubbeld naar 30.000 gebruikers. Een belangrijke reden voor deze groei is het innovatieve one-to-many model van Siennax. Hiermee kunnen gebruikers via één enkele URL toegang krijgen tot diverse applicaties, standaard of speciaal voor de klant gemaakt. Dit levert de klanten schaalvoordeel op en bespaart de gebruikers tijd en moeite doordat zij slechts op één centraal punt hoeven in te loggen.

De groei van Siennax in 2000 is onder andere gerealiseerd door een sterke focus op het ontwikkelen van allianties met channelpartners en onafhankelijke softwareleveranciers. Siennax heeft onder andere een overeenkomst gesloten met Microsoft, die de geavanceerde infrastructuur van Siennax gebruikt om eigen ASP-diensten in de Benelux aan te bieden. Daarnaast is Siennax gaan samenwerken met een aantal prominente softwareleveranciers voor de uitbreiding van haar pakket van standaard en klanten-specifieke applicaties.

"De ASP-markt is nog erg jong. Veel ASP's kunnen nog niet beoordeeld of met elkaar vergeleken worden, omdat ze te weinig ervaring hebben en nog geen klantenreferenties kunnen bieden," aldus Elena Christopher, senior analist bij Gartner, Inc. "Belangrijke factoren bij het evalueren van de levensvatbaarheid van een ASP zijn onder andere een geavanceerde ASP-architectuur en officiële partnerovereenkomsten. Verder is het van belang dat ASP's een flexibel betalingsmodel hanteren en voldoende investeren in R&D, voor het ontwikkelen van zowel de technologie als de markt."

"Wij hebben een veilig en efficiënt leveringsmodel ontwikkeld, onze klanten zijn daar het bewijs van," aldus Herb Prooy, CEO en medeoprichter van Siennax. "Andere bedrijven concentreren zich nog steeds op het traditionele one-to-one outsourcing-model, wat nu eenmaal veel kleinere kostenbesparingen oplevert dan de besparingen die mogelijk zijn met één enkel productieplatform. Onze voorsprong in de ontwikkeling van een geavanceerde ASP-architectuur heeft ons in staat gesteld om snel te groeien."

Als gevolg van de agressieve groeistrategie van Siennax heeft het bedrijf over 2000 een nettoverlies van 7,7 miljoen euro geleden. Dit is terug te voeren op de investeringen in R&D en in marketing en sales. Daarnaast heeft Siennax haar eerste internationale dochteronderneming opgericht en bijkantoren geopend in Duitsland, de grootste potentiële ASP-markt in Europa.

Onderdeel van de geavanceerde ASP-architectuur is een fouttolerant, schaalbaar en betrouwbaar hosting platform. Siennax biedt haar klanten 24 uur per dag, zeven dagen per week ondersteuning. Daarnaast hanteert Siennax strikte standaarden voor beveiliging, inclusief kwartaalaudits door Arthur Andersen. Deze maatregelen garanderen dat gebruikers de web-gebaseerde applicaties van Siennax op elk gewenst tijdstip, veilig en op afstand via het internet kunnen gebruiken.

Siennax zal in 2001 haar one-to-many platform verder ontwikkelen. Daarnaast wil het bedrijf zich richten op onafhankelijke softwareleveranciers en ISPs (Internet Service Providers) die hun eigen applicaties via het ASP-model willen aanbieden. Hiervoor zal Siennax de financiering van veertien miljoen euro gebruiken die in maart 2001 werd verkregen van een aantal prominente Europese investeerders.

Siennax International
Siennax is een gerenommeerde pure-play Application Service Provider (ASP) met een duidelijke focus: hosting van applicaties aan zakelijke gebruikers op geografisch verspreide locaties. Siennax levert volgens het one-to-many model verschillende applicaties via het internet. Deze applicaties zijn standaard of speciaal voor klanten gemaakt. Klanten kunnen via één URL gebruik maken van applicaties, ongeacht de verbinding, de locatie of het apparaat waarmee ze dat doen. Op deze manier kunnen bedrijfsprocessen sneller en efficiënter gemaakt worden, terwijl tegelijkertijd het 'total cost of computing ownership' verlaagd wordt. Siennax' portfolio omvat standaardapplicaties zoals beveiligde e-mail, intranet, extranet, e-commerce, e-learning, e-CRM, kennismanagement en documentmanagementapplicaties. Deze web-gebaseerde applicaties zijn toegankelijk voor klanten via het internet en via het Wireless Application Protocol (WAP). Siennax heeft partnerovereenkomsten met onder meer Microsoft, IBM/Lotus, Sun-Netscape, Oracle, SABA, Scope, Zapwerk en Documentum. Voor meer informatie, zie www.siennax.nl.

Siennax is in mei 1998 opgericht en is een besloten vennootschap in handen van het management, de medewerkers, Prime Technology Ventures, ABN AMRO Participaties, Residentie Investments, BHF Bank (Duitsland), CapMan Capital Management Oy (Finland), Sonera Corporation (Finland) en HGP. Het hoofdkantoor van Siennax is gevestigd in Amstelveen. Siennax heeft daarnaast kantoren in Enschede en Eindhoven, en Duitse kantoren in Kassel, Hamburg, Düsseldorf en München.

# # #

Neem voor meer informatie contact op met:
Ezra van Tiel
Applied Communications
Tel.: +31 20 5313 738
(ezra@appliedcom.com)
www.appliedcom.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie