Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ecomel introduceert lichtgewicht PC fles voor EKO-zuivel

Datum nieuwsfeit: 28-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht: Limmen, 15 mei 2001

Ecomel introduceert Lichtgewicht PC fles voor EKO zuivel

Test: introductie lichtgewicht fles verdubbelt afzet

Ecomel, de businessunit van Campina Melkunie voor biologische zuivel, introduceert op 28 mei a.s. onder merk De groene koe de lichtgewicht statiegeldfles in de supermarkt. Markttesten tonen aan dat de afzet van EKO zuivel door introductie van de fles kan verdubbelen.

De nieuwe fles, gemaakt van het duurzame polycarbonaat (PC), is zeer geliefd bij de EKO-consument. Uit onderzoek blijkt dat de consument deze fles het best vindt passen bij een biologisch zuivelproduct. De consument is van mening dat inhoud en verpakking bij deze nieuwe fles met elkaar in overeenstemming zijn. De fles is de milieuvriendelijkste zuivelverpakking, omdat het een retourverpakking betreft, die lang meegaat. De consument blijkt tevens het gebruiksgemak van deze fles zeer te waarderen. Door de hersluitbare klikdop is de fles ook liggend in de koelkast te bewaren. Verder is de fles licht, door de vierkante vorm makkelijk vast te pakken en onbreekbaar, waardoor de fles grote voordelen geeft ten opzichte van bijvoorbeeld glas.

Per 7 mei zijn de volgende producten onder het merk De groene koe verkrijgbaar in de nieuwe lichtgewicht statiegeldfles met een inhoud van 1 liter: halfvolle melk, volle melk, karnemelk, milde yoghurt, milde magere yoghurt en vanillevla. Het statiegeld voor deze fles, die al in gebruik is voor de reguliere zuivel, bedraagt 1 NLG per fles. Alle producten dragen het EKO keurmerk, wat de garantie geeft voor de biologische kwaliteit. Grote supermarktketens hebben reeds aangegeven de nieuwe fles op te nemen in het assortiment.Uiteraard blijven ook de bestaande kartonnen literpakken met De groene koe zuivel gewoon verkrijgbaar.

Tijdens de markttest waarbij het literpak en de nieuwe fles naast elkaar werden verkocht, bleek dat een deel van de kopers van biologische zuivel in pak overstapt op de nieuwe fles. Tevens trekt de fles veel nieuwe EKO-kopers aan, die tot nu toe geen EKO zuivel kochten. De reden hiervan is dat deze zuivel niet in alle opzichten voldeed aan hun verwachtingen. Het gaat daarbij om kopers van producten met een natuurlijk imago en kopers van reguliere zuivel in PC fles. Deze kopers blijken door de nieuwe verpakking over de streep te worden getrokken om EKO te kopen. 70% van de consumenten bleef tijdens de test het EKO literpak kopen. Uit de resultaten blijkt dat de afzet van biologische zuivelproducten kan verdubbelen door de introductie van de nieuwe fles. Hiermee komt het streven van de overheid naar een biologisch marktaandeel van 5% in 2005 (is nu 2,3%) binnen handbereik.

Wie is Ecomel?
Ecomel bestaat sinds 1 januari 2000 en is een nieuwe volledig zelfstandige business unit van de groep consumptiemelk van Campina Melkunie B.V. Ze is ontstaan door het samengaan van het biologische zuivelbedrijf Zuiver Zuivel in Limmen en de biologische kaasmakerij De Zwaluw in Udenhout. Campina Melkunie heeft in Nederland de productierechten van Biogarde-producten verkregen. Om deze reden kan Ecomel nu de Biologische Biogarde producten zelf maken en in Nederland op de markt brengen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie