Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Erasmusspelden gemeente Rotterdam uitgereikt

Datum nieuwsfeit: 28-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Rotterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Rotterdam

Erasmusspelden voor Van der Mussele en Van der Donk

Wethouder Els Kuijper heeft 27 mei 2001 tijdens de open dag van de Vogelklas Karel Schot Erasmusspelden uitgereikt aan Jan van der Mussele en Koos van der Donk, respectievelijk voorzitter en beheerder van het vogelasiel.

Jan van der Mussele en Koos van der Donk zijn in 1950 begonnen als vrijwilligers voor de Vogelklas. Sinds 1980, na het overlijden van Karel Schot, vervullen zij hun huidige functie voor de Vogelklas. Beiden hebben door hun tomeloze inzet aan de basis gestaan van de professionele organisatie die de Vogelklas nu is. Bij de Stichting werken momenteel circa 55 medewerkers, het merendeel als vrijwilliger. Beide heren spelen een belangrijke rol in het voortbestaan van de stichting en het asiel. Ze zijn meewerkend voorman, houden de gestelde doelen in het oog en weten met verve hun ervaring en kennis over te dragen aan de jeugdleden en vrijwilligers.

Jaarlijks worden in de Vogelklas zo'n 7.000 vogels verzorgd omdat ze ziek zijn of slachtoffer van verkeer, vervuiling of mishandeling. De Vogelklas verzorgt ook egels en vleermuizen.

De Erasmusspeld is een onderscheiding die wordt toegekend aan personen die zich op sociaal, cultureel, sportief of economisch gebied gedurende een lange periode verdienstelijk hebben gemaakt voor de Rotterdamse samenleving. De speld is vernoemd naar de humanist Desiderius Erasmus, die op 27 oktober 1469 in Rotterdam werd geboren.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie