Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nederland bouwt raceauto op zonne-energie

Datum nieuwsfeit: 28-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

BIJL PR

Nederland bouwt raceauto op zonne-energie

Nuon laat consument zien wat er allemaal kan met schone energie

Nederland bouwt raceauto op zonne-energie

Nuon is hoofdsponsor geworden van het eerste Nederlandse team dat mee doet aan The World Solar Challenge(r) (WSC).
De WSC is de belangrijkste wedstrijd ter wereld voor raceauto's die alleen worden aangedreven door zonne-energie en zal in november in Australië plaatsvinden. Door het sponsoren van het Nederlandse team wil Nuon de droom van het team studenten helpen verwezenlijken om met de snelste Solar Car ter wereld de WSC 2001 te winnen. De sponsoring van de Nederlandse Solar Car past in de Nuon-gedachte dat met behulp van innovatieve technieken, schone en onuitputtelijke energie zorgeloos en eindeloos kan worden gebruikt. Als grootste investeerder in water-, wind- en zonne-energie in Nederland heeft Nuon de ambitie een breed publiek kennis te laten maken met de kracht en de noodzaak van duurzame energie.
De eerste echte Nederlandse Solar Car die mee doet aan de WSC is voor Nuon een perfect voorbeeld van wat zonne-energie voor iedereen kan betekenen. Daarom organiseert Nuon in de zomermaanden een speciale tour door Nederland met de naam Nuon Solar Vibes waardoor de consument kennis kan maken met de Solar Car en andere toepassingen van zonne-energie.

De Nederlandse deelname aan de WSC is een initiatief van het Alpha Centauri Team dat bestaat uit studenten van de Technische Universiteit Delft en de Universiteit van Amsterdam. Het team werkt behalve met Nuon ook samen met topinstituten als the European Space Agency. De bundeling van kennis en kracht moet leiden tot een unieke prestatie; de snelste auto ter wereld op zonne-energie bouwen en daarmee de WSC winnen. Het Alpha Centauri Project won eind vorig jaar de Nationale Millennium Prijsvraag georganiseerd door de ministeries van Economische Zaken en OC&W.

Nuon heeft hoge ambities op het gebied van duurzame energie. Nuon is marktleider in windenergie in Nederland en heeft in China, Duitsland, Engeland en India eigen windparken gebouwd. Tweederde van de elektriciteit die in Nederland met waterkracht wordt opgewekt wordt gerealiseerd door Nuon. Nuon beschouwt zonne-energie als de energiebron van de toekomst en investeert daarom op grote schaal in zonne-energie. In de loop der jaren heeft Nuon al meer dan 400 zonne-energie installaties gebouwd. Ook is recent gestart met de bouw van het grootste zonnedak ter wereld met een oppervlakte van drie voetbalvelden. Het gaat om het dak van de grootste tentoonstellingsruimte op Floriade 2002. In Mali krijgen inmiddels de eerste klanten elektriciteit geleverd die uitsluitend met zonne-energie geproduceerd is.

Nuon Solar Vibes is een multimedia-event dat Nuon organiseert om iedereen kennis te laten maken met mogelijkheden van zonne-energie. In de zomermaanden zal Nuon Solar Vibes ongeveer twintig keer te zien zijn op verschillende plaatsen in Nederland. Naast verschillende muziekacts zal een showmodel van de Nederlandse Solar Race car op ware grootte te zien zijn. Het publiek kan zich op interactieve wijze laten informeren over de zon als energiebron in ons dagelijkse leven. Op de speciale website www.solarvibes.nl wordt Nuon Solar Vibes ondersteund met onder meer een Solar Race Game.

Wezenlijk onderdeel van Nuon Solar Vibes is ook de wedstrijd 'bedenk zelf wat je met zonne-energie kunt doen' waaraan iedereen mee kan doen. Winnaars van deze wedstrijd worden beloond met een speciale reis naar Australië.

///

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met Nico Blaauw, directeur communicatie van Nuon, telefoon 06 - 55 11 42 88.

Website Nuon: www.nuon.nl
Website Nuon Solar Vibes: www.solarvibes.nl
Website Alpha Centauri Project : www.alpha-centauri.nl Website World Solar Challenge: www.wsc.org.au

28 mei 01 14:21

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie