Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opening fietspad te Sneek

Datum nieuwsfeit: 28-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Sneek
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Sneek


Opening fietspad Wetterskipsdyk

OPENING FIETSPAD WETTERSKIPSDYK - PIM MULIERSTRAAT

Op maandagmiddag 28 mei opent wethouder Nettie Weenink het nieuwe fietspad aan de Stadsrondweg-Noord, tussen de Wetterskipsdyk en de Pim Mulierstraat. Door de aanleg van het nieuwe fietspad ontstaat een kortere verbinding tussen de zuidwestelijk gelegen woonwijken/bedrijventerreinen en de noordelijke gelegen woonwijken van Sneek. Bovendien maakt dit fietspad de doorgaande fietsverbinding langs de stadsrondweg compleet.

Op 15 mei is het fietspad opgeleverd. De aanleg was in handen Jansma Wegen en Milieu B.V. uit Drachten. Het fietspad is ontworpen met de mogelijkheid om er in de toekomst een parallelweg van te maken. De brug over de Franekervaart vormt een belangrijk onderdeel van het project. De totale kosten van het fietspad bedragen circa 1,2 miljoen gulden. Hiervan is 1 miljoen gulden besteed aan de uitvoering van het fietspad. Van deze 1 miljoen gulden is 5 ton aan de brug over de Franekervaart besteed en 5 ton aan het fietspad.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie