Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Klein onderhoud aan Zwanenburgbaan Schiphol

Datum nieuwsfeit: 28-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Amsterdam Airport Schiphol

Persberichten

Klein onderhoud aan Zwanenburgbaan

Van maandag 28 mei tot en met vrijdag 1 juni wordt de Zwanenburgbaan buiten gebruik gesteld, met uitzondering van de nachtelijke uren. Dan wordt het jaarlijkse onderhoud aan de baan gepleegd. De werkzaamheden bestaan onder andere uit het verplaatsen van één van de naderingshulpmiddelen van Luchtverkeersleiding Nederland, het bijschilderen van de belijning op de baan, het schoonmaken van de baanverlichting en de bebording en het plaatsen van nieuwe windzakken.

De werkzaamheden vinden plaats tussen circa negen uur 's ochtends en elf uur 's avonds. In de drukke ochtendpiek is de Zwanenburgbaan nog in gebruik. Ook gedurende de nachtelijke uren zal de baan, bij geschikt weer en goed zicht, gewoon worden gebruikt.

De Zwanenburgbaan wordt op vrijdag 1 juni, om elf uur 's avonds weer voor het vliegverkeer open gesteld. Door de verplaatsing van het naderingshulpmiddel kan de baan echter gedurende een periode van circa één maand, alleen bij goed zicht met weinig wolken worden ingezet voor landingen vanuit het noorden. Medio juni wordt de Zwanenburgbaan weer twee dagen - behalve 's nachts - buiten gebruik gesteld. Dan vinden metingen plaats om het verplaatste naderingshulpmiddel te controleren en te ijken.

Tijdelijk ander baangebruik
Gedurende de dagen dat de Zwanenburgbaan beperkt gebruikt kan worden, zullen de overige start- en landingsbanen meer worden ingezet. Iedere dag wordt op basis van de weersomstandigheden bepaald welke banen voor starts en welke voor landingen worden gebruikt. In de nachturen zijn normaal alleen de Kaagbaan en de Zwanenburgbaan in gebruik. Bij geschikt weer en goed zicht wordt de Zwanenburgbaan van 28 mei tot medio juni in de nacht gewoon gebruikt. Wanneer de Zwanenburgbaan echter door weersomstandigheden niet gebruikt kan worden en de Kaagbaan niet al het nachtelijke vliegverkeer kan opvangen, zal ook de Buitenveldertbaan worden ingezet.

In het Gebruiksplan 2001 is met deze onderhoudsperiode rekening gehouden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie