Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Unieke samenwerking zorgaanbieders en cliënten thuiszorg

Datum nieuwsfeit: 28-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland
Zoek soortgelijke berichten
Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland

23 mei 2001

Hans Wiegel en Jan Troost bekrachtigen unieke samenwerking zorgaanbieders en cliënten thuiszorg

Uitnodiging voor de pers

Maandagmiddag 28 mei ondertekenen Hans Wiegel namens Zorgverzekeraars Nederland en Jan Troost namens de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad een belangrijk convenant waarin meer vraaggestuurde zorg aan huis wordt geregeld. Als de cliënt daarom vraagt, dan regelt het zorgkantoor in het vervolg specifieke zorg aan huis die verder gaat dan het huidige aanbod. Door financiering van de overheid kan die specifieke zorg uit de gehandicaptenzorg in de betreffende regio betrokken worden. Dit is een uitwerking van één van de Meer Jaren Afspraken Gehandicaptenzorg.

Deskundige en gespecialiseerde zorg aan huis, dat is waar veel mensen met een handicap of chronische ziekte behoefte aan hebben. Die deskundigheid is aanwezig in de gespecialiseerde instellingen. Nu steeds meer gehandicapten en chronisch zieken zelfstandig wonen, groeit de vraag naar gespecialiseerde thuiszorg. Daarom is het belangrijk dat mensen in het vervolg ook in hun thuissituatie een beroep kunnen doen op de specifieke kennis en ervaring van dienstverleners in instellingen. Deze vorm van zorg ondersteunt en ontlast ook de andere gezinsleden.

Nieuwe kennis en ervaring

De gespecialiseerde dienstverleners voegen hun kennis toe aan het aanbod van de reguliere thuiszorg. Tegelijkertijd doen die specialisten in hun contacten met cliënten nieuwe kennis en ervaring op met mensen met lichamelijke beperkingen in een thuissituatie.

Zorgkantoren

Het coördineren van op maat geleverde en gespecialiseerde thuiszorg is een taak die de zorgkantoren op zich gaan nemen. De zorgkantoren worden in deze nieuwe taak gesteund en kritisch gevolgd door de CG-Raad, als belangenbehartiger van de cliënten.

Uitnodiging

Vertegenwoordigers van de media worden van harte uitgenodigd de ondertekening van het convenant bij te wonen. Deze vindt plaats op maandagmiddag 28 mei van 13.30 tot 14.30 uur in het kantoor van de CG-Raad aan de Churchilllaan 11 te Utrecht, vijfde verdieping, zaal 2. (Voor een routebeschrijving: klik hier).reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie