Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

VVMC vecht salarisinhouding 5 en 6 april aan

Datum nieuwsfeit: 28-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Vakvereniging Voor Machinisten en Conducteurs

Tilburg, 28 mei, 2001

VVMC vecht salarisinhouding 5 en 6 april aan

Naar aanleiding van de stakingsacties op 5 en 6 april heeft de directie van NSR in de ogen van de VVMC ten onrechte salaris ingehouden bij haar leden. Tijdens deze actiedagen, van onze collega vakbond, hebben veel VVMC leden zich solidair opgesteld. Zij hebben zich veelal als werkwillig laten registreren, maar hebben geen werk van stakende collegae verricht.

Op die bewuste dagen heeft het plaatselijk management deze mensen in het merendeel van de gevallen ook beschouwd als werkwillig. In de praktijk betekende dit, dat mensen in afwachting van een werkopdracht normaal de diensttijd volgens dienstkaartje aanwezig zijn geweest en ook niet weg mochten gaan. Het betrof hier immers geen stakend personeel. In veel gevallen zijn de treinen van het dienstkaartje dan ook gewoon gereden.

De salarisinhouding in mei is dus in veel gevallen in onze ogen onterecht en daar gaan wij dus wat aan doen. De eerste stap hebben wij reeds gezet door standaardbrieven te versturen naar de afdelingen. Middels deze brief kunnen de leden op individuele basis bezwaar maken bij de eigen PM tegen de salarisinhouding. Daarnaast is het de bedoeling dat de VVMC zich zal voegen in een proces dat de vakbonden samen zullen voeren teneinde deze onrechtmatige salarisinhouding teniet te doen.

Wij houden u op de hoogte.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie