Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: behandelingsmethoden eierstokkanker geëvalueerd

Datum nieuwsfeit: 28-05-2001
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

Behandelingsmethoden eierstokkanker geëvalueerd

De laatste tien jaar is de behandeling van eierstokkanker sterk verbeterd. Het ovariumcarcinoom is in principe gevoelig voor een behandeling met verschillende soorten chemotherapeutica. Met name de combinatie van platinum en paclitaxel heeft effect en is momenteel standaard eerste keus. Bovendien is gebleken dat het direct in de buikholte toedienen van de cytostatica effectiever is bij een bepaalde subcategorie van patiënten dan intraveneuze toediening. Deze methode heeft bovendien mildere bijwerkingen. Drs. Lieuwe Hofstra onderzocht of deze zogeheten intraperitoneale methode ook met toepassing van de nieuwste geneesmiddelen waardvol kan zijn. Een groot voordeel is dat ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie