Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Promotie: meer inzicht oorzaak ontstekingsreactie astma

Datum nieuwsfeit: 28-05-2001
Bron: Rijksuniversiteit Groningen
Zoek soortgelijke berichten
Rijksuniversiteit Groningen

Meer inzicht in oorzaak ontstekingsreactie bij astma

Wanneer mensen met allergisch astma een prikkelende stof (allergeen) inademen, reageren de luchtwegen met een ontstekingsproces. Bij de ontsteking wordt in verhoogde mate stikstofmonoxide (NO) geproduceerd die terug te vinden is in de uitademingslucht van de patiënt. Drs. Ramon Roozendaal onderzocht of dit verhoogde stikstofmonoxidegehalte bijdraagt tot de eveneens verhoogde hoeveelheid ontstekingscellen (Th2-cellen) in de luchtwegen na inademing van het allergeen. In een laboratoriumonderzoek toont hij aan dat NO inderdaad invloed uitoefent op de ontstekingscellen. En wel op een manier die erop lijkt dat NO bijdraagt tot een toename van ontstekingscellen. ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie