Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

KPNQWEST voltooit scandinavische glasvezelring

Datum nieuwsfeit: 29-05-2001
Bron: KPNQwest NV
Zoek soortgelijke berichten
KPNQwest NV


- PERSBERICHT -

Hoofddorp, 29 mei 2001

KPNQWEST VOLTOOIT SCANDINAVISCHE GLASVEZELRING
SNELLER DAN GEPLAND

· Netwerk ring voltooid over afstand van 4.500 km, tussen 6 steden en 4 landen
· Bereik KPNQwest netwerk gegroeid tot 36 steden en 10 landen over Europa
· Naadloze verbinding van 6 grote business centra in Scandinavië met Europa en Noord-Amerika
· 70% van het KPNQwest netwerk nu reeds voltooid.
KPNQwest, het toonaangevende pan-Europese internet data communicatiebedrijf, heeft vandaag -een maand vóór op schema- de 4.500 km Scandinavische Ring zes steden-verbinding aangesloten op haar glasvezelnetwerk van EuroRings. De Nordic Ring (Scandinavië) is de vijfde en langste van de zeven OC-192 zelf-herstellende ringen in het EuroRing netwerk van KPNQwest. Het bestaat uit 96 vezeldraden die 80 kleuren per draad kunnen leveren tot 10Gbit/s per kleur.

Het zes-steden glasvezelnetwerk bestrijkt 4.500 km en voorziet in uiterst snelle connectiviteit met Stockholm, Kopenhagen, Gothenburg, Helsinki, Malmö en Oslo. Wanneer volledig aangelicht, voorziet de ring in meer dan 100 Terabit/s macrocapaciteit en voldoet daarmee aan de explosieve eisen van super snelle communicatie. Dit betekent bijvoorbeeld dat er ongeveer 1000,000,000 A4 pagina's per seconde kunnen worden rondgestuurd.

KPNQwest biedt haar volledige pakket van aansluitingsbereik voor groot- en detailhandel, netwerk- en hostingservices voor de gehele Nordic Ring. Dit is inclusief de IP VPN en IP Voice netwerkoplossingen voor business, waarin KPNQwest een leidende rol speelt in de markt.


*De start van de Nordic Ring, de grootste van het EuroRing netwerk, is een van de belangrijkste stappen in de uitrol van ons EuroRing netwerk van 20.000 km tussen 50 steden. Dit betekent een mijlpaal in de verbinding tussen Scandinavië en de rest van de wereld," aldus Jack McMaster, President en CEO van KPNQwest. *Wij bieden hiermee de juiste capaciteit in bandbreedte en veerkracht aan klanten, die op hun beurt betrouwbare connectiviteit leveren aan gebruikers binnen Europa of intercontinentaal. Het stelt hen in staat te beantwoorden aan de hedendaagse eisen * zowel qua tijd en budget.*
Informatie over de Nordic Ring
De ring omvat 38 repeater huts, regenerator stations, een veilige stroomtoevoer en back-up reserves om volledige redundantie en connectiviteit te verzekeren. Dit gebeurt middels een onderzeese kabel met grote capaciteit, die is aangesloten op de Duitse Ring in Hamburg. Er wordt tevens een extra schacht aangelegd langs het gehele EuroRings* netwerk om toekomstige diensten te ondersteunen.

Het netwerk gaat eveneens gebruik maken van de Noord-Amerikaanse infrastructuur van Qwest, moederbedrijf van KPNQwest. Hiermee wordt naadloze connectiviteit en volledige onderlinge exploitatie van het netwerk met meer dan 150 steden in de VS geboden. Versterkt met meer dan 240 tier-one gelijkwaardige transit-vrije afspraken, ongeëvenaarde bandbreedte en connectiviteit met macrocapaciteit, ondersteunt KPNQwest klanten in de Verenigde Staten, Europa alsmede wereldwijd.

Wanneer alles voltooid is, vormen de zeven ringen, samen de KPNQwest EuroRings*, de grootste en modernste glasvezelbackbone in eigendom, die 50 Europese steden verbindt. Eind 2001 zijn de EuroRings* volledig operationeel.

Informatie over KPNQwest
KPNQwest (NASDAQ & ASE: KQIP) is een toonaangevende, op faciliteitenleest geschoeide pan-Europese provider van datacentrische diensten, die zijn gebaseerd op het Internet Protocol (IP). KPNQwest maakt gebruik van een technologisch geavanceerd glasvezel netwerk van 20.000 km lengte, dat 50 steden door geheel Europa verbindt en een volledige portefeuille van datacentrische diensten op IP basis en overige geavanceerde telecommunicatiediensten levert. KPNQwest is een van de grootste zakelijke ISP's in Europa met activiteiten in 15 landen. Op haar glasvezelnetwerk met top capaciteit bezit KPNQwest 15 CyberCentra en twee regionale mega-CyberCentra in werking en een derde onder constructie om web-hosting, het delen van toepassingen en tele-housing diensten te leveren. Website: www.kpnqwest.com

Voor overige informatie kunt u contact opnemen met:

Rory Day Corporate Communications * KPNQwest Tel: +31 23 569 5011 Email: (rory.day@kpnqwest.com)
Jerry Yohananov KPNQwest Investor Relations
Tel: +31 23 568 7602
Email: (jerry.yohananov@kpnqwest.com)

In dit bericht kunnen mededelingen voorkomen inzake de toekomst, die enig risico en enkele onzekerheden bevatten. Deze mededelingen kunnen aanzienlijk verschillen van de eigenlijke toekomstige gebeurtenissen of resultaten. Wij wijzen de lezers op de geschreven prospectus in verband met het oorspronkelijke aanbod en de betreffende registratieverklaring die door KPNQwest bij de 'Securities and Exchange Commission' (SEC) is gedeponeerd, die de belangrijke risicofactoren vaststelt, waardoor de feitelijke resultaten kunnen verschillen van de resultaten die voorkomen in de toekomstverklaringen, w.o. het uitblijven van tijdige voltooiing van het voorgenomen netwerk, het uitblijven van het verwachte verhoogd gebruik van het Europese Internet, aanzienlijke concurrentie, snelle technologische veranderingen en tegenslagen op het gebied van wet- en regelgeving. KPNQwest verplicht zich geenszins om openlijk wijzigingen aan enige toekomst verklaring te publiceren die een weergave bieden van gebeurtenissen of omstandigheden na het tijdstip hiervan of het plaatsvinden van onvoorziene gebeurtenissen.

Deze communicatie is geen basis tot verkoop of poging tot aanbieding of koop van aandelen, en kan evenmin dienen tot verkoop van deze aandelen in staten, waar een dergelijke aanbieding, verzoek of verkoop van aandelen onwettig is voordat deze zijn geregistreerd of gekwalificeerd in overeenstemming met de beurswetten van een zodanige staat of rechtssysteem.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie