Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Van Boxtel opent e-debat over ICT op www.oneworld.nl

Datum nieuwsfeit: 29-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
29 mei 2001

Van Boxtel opent e-debat over ICT en ontwikkelimngssamenwerking op www.oneworld.nl

Op 29 mei start een publiek internetdebat over ICT en ontwikkelingssamenwerking met de naam "Log in op ontwikkeling". Roger van Boxtel, minister voor Grote steden- en integratiebeleid, zal als eerste van vijf bekende Nederlanders in debat gaan met het publiek. 'Nederland Kennisland', initiatiefnemer van de bekende digitale trapvelden, leidt het debat dat op 29 juni 2001 weer zal worden afgesloten met een aantal aanbevelingen over ICT en ontwikkelingssamenwerking aan het ministerie voor Ontwikkelingssamenwerking.

Het thema van het e-debate luidt: "Op welke wijze draagt ICT bij aan de ontwikkeling van mensen in ontwikkelingslanden en in Nederland?" In het e-debate worden twee ervaringswerelden (die van de digitale trapvelden en die van ontwikkelingssamenwerking) bij elkaar gebracht. In Nederland zijn veel mensen betrokken bij het dichten van de digitale kloof. Een middel om dit te bereiken zijn de zogenaamde 'digitale trapvelden' van Van Boxtel. Ook in de ontwikkelingssamenwerking wordt gesproken over het overbruggen van de digitale kloof omdat die de kloof tussen arm en rijk dreigt te verbreden. Het debat wordt gevoerd aan de hand van stellingen van Koos Andriessen (IICD en Newconomy), Sjoera Dikkers (directeur Evert Vermeer Stichting), Roger van Boxtel (Minister voor Grote steden- en integratiebeleid), Gerlach Cerfontaine (president-directeur Schiphol) en Rob van den Dool (minister van ontwikkelingssamenwerking in het Kabinet on line). Deskundigen uit de hoek van de ontwikkelingssamenwerking en de digitale trapvelden debatteren aan de hand van deze stellingen. Halverwege het debat interveniëren scholieren uit ontwikkelingslanden en uit Nederland. Ook buitenlanders die een cursus Nederlands als tweede taal volgen, zullen aan het debat deelnemen.

Achtergrond
De aanleiding voor het debat is de ontwikkeling van een beleidsplan 'ICT and development' door het ministerie voor Ontwikkelingssamenwerking. Dit plan wordt in het najaar in de Tweede Kamer besproken. In de voorbereiding voor het beleidsplan consulteert het ministerie diverse experts uit de wereld van ontwikkelingssamenwerking. OneWorld Nederland verbreedt met "Log in op ontwikkeling" de consultatie naar een breder publiek.

Initiatiefnemers
Het debat is een initiatief van OneWorld Nederland, het International Institute for Communication and Development (IICD), Hivos en Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling(NCDO).

Noot aan redactie: U kunt de site vinden op:
www.oneworld.nl/ictontwikkelingssamenwerking/p_ho.asp Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Pieter de Jong (directeur OneWorld Nederland), tel. (020) - 5503 554, e-mail: (pieter.dejong@oneworld.nl)

einde bericht

Pieter de Jong
OneWorld Nederland
(pieter.dejong@oneworld.nl) tel: 020-550 3554
www.oneworld.nl

Postbus 18184, 1001 ZB Amsterdam
tel 020-550 3555, fax 020-620 8716

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie