Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Meer dan 50.000 bezoekers op ontdekkingsweekend in Brussel

Datum nieuwsfeit: 29-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
NMBS

datum: 29/05/01

Meer dan 50.000 bezoekers gingen op ontdekkingsweekend in Brussel-Zuid

De NMBS gaf dit weekend in het station Brussel-Zuid het startsein voor het evenementenjaar in het kader van haar 75-jarig bestaan. Op zaterdag 05 mei kwamen reeds 20.000 bezoekers langs om van de diverse activiteiten en exposities te proeven, terwijl het op zondag 06 mei nog drukker was in het station. Naar schatting lokte het "Ontdekkingsweekend" in totaal ongeveer 50.000 nieuwsgierigen.

Jong en minder jong kreeg een uitgebreid programma voorgeschoteld met een keur aan expo's over verleden, heden en toekomst van de spoorwegonderneming, het GEN-project en 75 jaar in publicitaire affiches.

Sterren van de dag waren uiteraard de nieuwste en de oudste treinen. Vooral de prestigieuze koninklijke treinen van Leopold II en van Leopold III trokken massa's geïnteresseerden.

Ook de toekomst trok de nodige aandacht: 6000 mensen hadden gereserveerd voor een doop met de hogesnelheidstrein die hen van Brussel-Zuid naar de Franse grens bracht en terug tegen 300 km/u. Vanwege het enorme succes moest de NMBS haar allerlaatste reserves aanspreken om op zondagnamiddag nog een aantal extra treinen te kunnen inleggen.

De onderhoudswerkplaats van de hogesnelheidstreinen in Vorst was uitzonderlijk toegankelijk en mocht ongeveer 12.000 nieuwsgierigen begroeten.

Ook de projectie op groot scherm van een film die een poëtische evocatie gaf van de geschiedenis en de toekomst van de spoorwegen kende een grootl succes.

Veel aandacht verder voor een bezoek aan het seinhuis van Brussel-Zuid, dat slechts zelden aan het grote publiek wordt getoond. De gelegenheid om achter de schermen te kijken van een minder bekend, maar daarom niet minder gewaardeerd onderdeel van het treinverkeer: het veeleisende werk van de seingevers.

In het kader van haar intensieve aanwervingscampagne had de NMBS eveneens een infostand geplaatst waar geïntereseerden alles konden te weten komen over een job bij de spoorwegen.

Wie het allemaal gemist heeft, moet niet treuren: gelijkaardige evenementen staan op touw in Brugge en Oostende, Bergen, Luik en Antwerpen. De nadruk ligt daar op verleden en toekomst van de respectievelijke plaatsen en regio's.

.

© 2001 NMBS

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie