Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Ondertekening belastingverdrag Nederland en Koeweit

Datum nieuwsfeit: 29-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Financiën
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Financien

Titel: ONDERTEKENING BELASTINGVERDRAG TUSSEN NEDERLAND EN KOEWEITPersberichtnr.


01/152


Den Haag

29 mei 2001

ONDERTEKENING BELASTINGVERDRAG TUSSEN NEDERLAND EN KOEWEIT

De Staatssecretaris van Financiën van Nederland, de heer Bos, en de Undersecretary of Finance van het ministerie van Financiën van Koeweit, de heer Abdulmohsen Al-Hunaif, hebben op 29 mei 2001 te Den Haag een verdrag ter vermijding van dubbele belasting en het voorkomen van het ontgaan van belasting getekend tussen Nederland en Koeweit. Dit verdrag betreft belastingen naar het inkomen. Het verdrag past in het netwerk van vergelijkbare belastingverdragen die het Koninkrijk der Nederlanden met tal van andere landen ter wereld is aangegaan.

Zowel in Nederland als in Koeweit moet het verdrag nog worden onderworpen aan de vereiste goedkeuringsprocedure. In Nederland zal het verdrag daartoe zo spoedig mogelijk bij de Raad van State voor advies aanhangig worden gemaakt en vervolgens ter stilzwijgende goedkeuring worden voorgelegd aan de Staten-Generaal. Indien de goedkeuringsprocedure in beide landen tijdig is afgerond, kan het verdrag in de loop van 2001 in werking treden, zodat de bepalingen ervan met ingang van 1 januari 2002 toepassing zouden kunnen vinden.

De tekst van het belastingverdrag zal binnenkort beschikbaar zijn via de Internetsite van het Ministerie van Financiën (www.minfin.nl).

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie