Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Speciale kindermiddagen in het Noordbrabants Museum

Datum nieuwsfeit: 29-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
's-Hertogenbosch, 29 mei 2001

Alle kinderen verzamelen!
Speciale kindermiddagen in het Noordbrabants Museum

Duivels en engelen, een koe met gaten, helden op paarden, martelwerktuigen, wapens en oude munten. Dit alles en nog veel meer kun je zien in het Noordbrabant Museum. Vanaf deze zomer kun je mee op een ontdekkingstocht door het museum en zelf een kunstwerk maken. Gedurende de maanden juni, juli, augustus en september ontdekken kinderen - op iedere eerste zondag en eerste woensdag van de maand - onder begeleiding van leden van de educatieve dienst het museum.

De speciale kindermiddagen beginnen om 14.00 uur. Aansluitend volgt een gezamenlijke ontdekkingstocht met telkens een ander onderwerp. Zo wordt er gekeken hoe de schilder Jeroen Bosch woonde, hoe er vroeger betaald werd of hoe kinderen vroeger werden afgebeeld. We gaan ook op zoek naar verhalen over goden en fabeldieren. Daarna is het tijd om in de voetsporen van de beroemde kunstenaars en ambachtslieden te treden: samen maken we een nieuw kunstwerk. Wat dacht je van een speciaal door jou gemaakt Sint Jans Kathedraal of een kapotte oude vaas die je zelf weer heel maakt? Om 16.00 uur sluiten we de middag af en mag je je eigen gemaakte kunstwerk mee naar huis nemen.

Je kunt zovaak komen als je wilt, want iedere middag heeft een eigen thema: telkens gaan we andere dingen bekijken en doen. Als je mee wilt doen, kost dat * 10,- per kind per keer (inclusief entree, drankje en versnapering en materialen voor het kunstwerk). We raden je wel aan om vooraf even te bellen dat je komt, tel. 073- 68 77 800. Wees er wel snel bij, want er kunnen maar 15 kinderen per middag mee doen.

Aan de redacties:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Lucie Kuijpers, tel. 073-68 77 808 of per e-mail (lkuijpers@noordbrabantsmuseum.nl). of met Annelies Slaghek, tel. 073-68 77 817 .

Dit bericht werd u toegezonden door:

Lucie Kuijpers
Noordbrabants Museum
Postbus 1004
5200 BA 's-Hertogenbosch
tel. 073-6877808
fax. 073-6877899

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie