Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Wetsovertreding bij aanstellingskeuringen vaste prik

Datum nieuwsfeit: 29-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

In rapportage 2000 "Helderheid gewenst" stelt het Breed Platform Verzekerden en Werk vast:

Wetsovertreding bij aanstellingskeuringen vaste prik

Arbodiensten, verzekeraars, werkgevers, medisch adviseurs en keuringsartsen overtreden regelmatig de wet. Vooral de Wet Medische Keuringen. Ze leggen sollicitanten tijdens aanstellingskeuringen vragenlijsten voor over hun gezondheid, ook als aan de functie geen bijzondere medische eisen zijn verbonden. Tijdens sollicitatiegesprekken worden gezondheidsvragen gesteld. Ook worden er gezondheidsvragen in sollicitatieformulieren opgenomen. Arbodiensten blijken medische informatie aan werkgevers door te spelen. De uitvoeringsinstellingen sociale zekerheid functioneren ondermaats: te traag, veel fouten, onheuse bejegening van cliënten en gebrekkige informatie. Bij collectieve ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie