Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht

Datum nieuwsfeit: 29-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 29-05-2001 Persbericht district Maastricht (H.P. 16.55) Dinsdag 29 mei 2001

Maastricht, hennepkwekerijen ontmanteld:
De politie heeft vandaag dinsdag 29 mei 2001 op twee verschillende plaatsen in Maastricht hennepkwekerijen aangetroffen. Beide kwekerijen werden ontmanteld.

In een flatwoning gelegen aan het Terracottaplein te Maastricht trof de politie dinsdagmorgen na klachten uit de buurt een hennepkwekerij aan. De kwekerij bestond uit 100 planten, 6 groeilampen, verder een ventilator, schakelklok en afzuiginstallatie. Na monsterneming werd na overleg met de Officier van Justitie de kwekerij ontmanteld. De planten zijn inmiddels vernietigd. Tegen de 31 jarige bewoner die op het moment van de doorzoeking in de woning niet aanwezig was wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eveneens dinsdagmorgen trof de politie bij een doorzoeking van een woning aan het Bataviaplantsoen in een bij de woning behorend schuurtje een hennepkwekerij aan. De 152 hennepplanten werden beschenen door zes groeilampen. Verder trof de politie zes tranformatoren aan, verder een tijdschakelklok, een hygrometer, een koolstoffilter en een afzuigsysteem. Ook hier wed na monsterneming en na overleg met de Officier van Justitie alles in beslaggenomen. De gehele kwekerij werd ontmanteld. In de woning werden geen personen aangetroffen. Tegen de bewoners zal proces-verbaal worden opgemaakt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie