Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CNV niet ongelukkig met overname Parenco

Datum nieuwsfeit: 29-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Papier en karton is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

29-05-2001

CNV Papier en karton niet ongelukkig met overname Parenco

CNV Papier en karton is vooralsnog niet ongelukkig met de overname van de Parenco (kranten)papierfabriek in Renkum door het Noorse bedrijf Norske Skog. "We wisten dat Parenco te koop stond en zijn gelukkig met het feit dat de overnemer een bedrijf is dat dezelfde kernactiviteit heeft als Parenco, namelijk de productie van krantenpapier", zo stelt vakgroepbestuurder Wilko van Niejenhuis namens CNV Papier en karton.

Bij Norske Skog werken 13.000 mensen. Het bedrijf produceert naast krantenpapier ook speciaal papier en houdt bovendien zich bezig met bosbouwprojecten. In de Renkummer Parencofabriek zijn circa 700 mensen werkzaam.
"Deze overname lijkt me een logische ontwikkeling", aldus Van Niejenhuis. "Ik ben daarom voorzichtig positief. Norske Skog heeft ons nog niet benaderd voor nadere tekst en uitleg over de plannen met de nieuwe Nederlandse aanwinst. Maar omdat het Noorse bedrijf eveneens de productie van krantenpapier als kernactiviteit heeft verwacht ik op de korte termijn geen nadelige gevolgen van de overname. Uiteraard houdt CNV Papier en karton de vinger aan de pols waar het de werkgelegenheidsaspecten van deze overname betreft. Ook op de langere termijn."

Houten, 29 mei 2001

Nadere inlichtingen:

Wilko van Niejenhuis (vakgroepbestuurder):
026-4955322
Wouter de Jong (persvoorlichter):
030 -6 348 243

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie