Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aantal verkeersslachtoffers daalt trager

Datum nieuwsfeit: 29-05-2001
Bron: Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen
Zoek soortgelijke berichten
Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen

Aantal verkeersslachtoffers daalt trager
De verkeersveiligheid in Nederland blijkt zich in positieve zin te ontwikkelen. Het aantal verkeersslachtoffers daalt nog altijd, terwijl het afgelegde aantal motorvoertuigkilometers blijft stijgen. Maar dat wil volgens de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) niet zeggen dat we nu op onze lauweren kunnen rusten. Jaarlijks komen er volgens de politieregistratie nog tussen de duizend en elfhonderd mensen om in het verkeer en moeten twaalfduizend mensen in het ziekenhuis worden opgenomen als gevolg van een verkeersongeval. De werkelijke aantallen liggen volgens de SWOV nog hoger. De daling van de verkeersonveiligheid verloopt de laatste jaren ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie