Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Het Geheugen van Nederland

Datum nieuwsfeit: 29-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Koninklijke bibliotheek
Zoek soortgelijke berichten
Koninklijke bibliotheek

Wetenschap, educatie & cultuur

Het Geheugen van Nederland

Het Geheugen van Nederland is een sectoroverschrijdend digitaliseringsproject, waarin een belangrijke rol is weggelegd voor het ontwikkelen en beschikbaarstellen van toepassingen voor het onderwijs.
De algemene doelstelling van het project is een nationale digitale collectie op te bouwen voor iedereen - waarbij speciale nadruk ligt op de interessen van het middelbaar onderwijs. Het beoogde eindresultaat is een website die eenduidig en eenvoudig toegang biedt tot minimaal 16 digitale collecties van vijf tot tien verschillende erfgoedinstellingen. De website biedt tevens toegang tot een didactieve site die specifiek voor het middelbaar onderwijs lesmogelijkheden biedt op basis van de digitale collecties van de deelnemende instellingen. De te gebruiken metadata zullen op deze doelgroepen worden afgestemd. De deelnemende instellingen (inclusief de KB) zullen collecties digitaliseren en onderwijstoepassingen ontwikkelen.
De KB coördineert het project, biedt een digitaliseringsproductie omgeving en verzorgt de centrale opslag en beschikbaarstelling van de materialen. De te digitaliseren materiaaltypen omvatten: textuele documenten, afbeeldingen, geluid, bewegend beeld. Het project is eind 2000 van start gegaan en zal eind 2001 de eerste resultaten opleveren. In 2003 wordt het project afgerond.

Bezoek de projectwebsite van het Geheugen van Nederland

Koninklijke Bibliotheek - Nationale bibliotheek van Nederland

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie