Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Staatssecretaris Ybema bezoekt Spanje met handelsmissie

Datum nieuwsfeit: 29-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Vindplaats 2
Bron: Ministerie van Economische Zaken
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie EZ


STAATSSECRETARIS YBEMA BEZOEKT SPANJE MET HANDELSMISSIE

Datum: 21-05-2001

Staatssecretaris Gerrit Ybema van Economische Zaken zal op 29 en 30 mei Madrid en Barcelona in Spanje met een handelsmissie bezoeken. De handelsmissie bestaat uit 54 voornamelijk kleine en middelgrote bedrijven, die op zoek zijn naar ingangen op de Spaanse markt. Voor hen wordt een matchmakingsprogramma georganiseerd. Ybema heeft daarnaast een officieel programma, waarbij hij o.a. gesprekken zal hebben met staatssecretaris Miguel van Buitenlandse Zaken, met de president van Catalonië Pujol en met de Catalaanse minister van Industrie, Handel en Toerisme Subira.
Spanje is voor Nederland een steeds belangrijker markt. In 2000 nam de Nederlandse uitvoer naar Spanje toe met 15,8% tot een totale waarde van 16,7 miljard gulden. De groei van de export van het midden- en kleinbedrijf blijft echter achter bij de groei van de export in het algemeen. Vandaar juist deze missie, die de EVD in nauwe samenspraak met MKB Nederland heeft georganiseerd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie