Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Unit 4 Agresso neemt THIS Zorg over

Datum nieuwsfeit: 29-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Unit 4 NV
Zoek soortgelijke berichten
Unit 4 NV

Sliedrecht, 29 mei 2001
Unit 4 Agresso neemt automatiseringsactiviteiten van THIS Zorg over en verstevigt haar positie in het segment Verstandelijk Gehandicaptenzorg

Unit 4 Agresso NV, leverancier van `secure e-Business' software, heeft overeenstemming bereikt over de overname van THIS Zorg uit Amersfoort. Bij de overname zijn 6 medewerkers betrokken. De overname wordt uit eigen middelen gefinancierd. De activiteiten en klanten van THIS Zorg (onderdeel van Ten Ham Informatiesystemen Holding N.V.) zullen worden ondergebracht bij Unit 4 Gezondheidszorg. Deze `verticale' divisie binnen de Unit 4 Agresso groep is met haar `zorg'systeem Cura al jaren actief op de zorgmarkt. Met de overname van THIS Zorg breidt Unit 4 Agresso haar positie in de sector Verstandelijk Gehandicaptenzorg in Nederland fors uit. In deze sector is ca. 40% van alle instellingen inmiddels klant van Unit 4 Agresso. Zeer recent heeft het Delta Psychiatrisch Ziekenhuis uit Rotterdam een overeenkomst gesloten met Unit 4 Gezondheidszorg in verband met de implementatie van het financieel systeem Cura.

De gezondheidszorg in Nederland is volop in beweging en deze markt vormt een belangrijk speerpunt voor Unit 4 Agresso. Unit 4 ziet de zorgsector als een belangrijke groeimarkt. Op het gebied van automatiseringsoplossingen voor het primaire proces heeft de sector nog een enorme inhaalslag te maken. Dit wordt mede benadrukt door allerlei overheidsinitiatieven teneinde de ICT-graad van de zorgsector te verhogen. Daarnaast spelen allerlei actuele ontwikkelingen als de wachtlijstproblematiek en de introductie van marktwerking in de financieringswijze van de zorg een belangrijke rol bij de toenemende behoefte om het primaire proces te automatiseren.

Via de overname van THIS Zorg heeft Unit 4 Agresso de beschikking over meer software engineers, IT- en business consultants. Omdat beide organisaties veel kennis en ervaring in huis hebben van de zorgsector is de nieuwe combinatie zeer goed in staat om de instellingen zowel voor, tijdens als na de implementatie van het informatiesysteem blijvend te adviseren en te begeleiden bij de ondersteuning van de primaire processen in de zorgsector. Unit 4 Agresso sluit nieuwe toekomstige samenwerkingsverbanden met andere leveranciers in de gezondheids- en zorgsector niet uit.

Unit 4 Gezondheidszorg
Unit 4 Gezondheidszorg is in Hengelo gevestigd en heeft ca. 20 medewerkers in dienst. Met het Cura-informatiesysteem is Unit 4 Gezondheidszorg goed uitgerust en zeer succesvol in de zorgmarkt. Cura is de verzamelnaam voor een aantal geïntegreerde applicaties die voor de informatievoorziening binnen zorginstellingen van groot belang zijn. Het Cura-concept voorziet in de informatiebehoefte op het gebied van cliënten- en activiteitenregistratie, zorgdossier en effectmeting, financieel / cliëntgelden & logistiek en personeelsinfo & dienstroosterplanning.

De business unit THIS Zorg is producent en leverancier van software voor instellingen in de (gezondheids)zorg. THIS Zorg combineert uitgebreide kennis van de zorgsector met technische expertise op het gebied van informatietechnologie voor het verbeteren van de primaire bedrijfsprocessen binnen de zorg. De productlijn van THIS Zorg omvat een administratiesysteem voor organisaties in de gezondheidszorg, verpleeg- en verzorgingshuizen maar ook instellingen op het gebied van de verstandelijk gehandicaptenzorg zijn belangrijke gebruikers van deze programmatuur.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie