Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Eén bestemmingsplan voor Alkmaar-Noord

Datum nieuwsfeit: 29-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Alkmaar
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Alkmaar


29 mei 2001

Eén bestemmingsplan voor Alkmaar-Noord

De gemeente maakt één bestemmingsplan voor Alkmaar-Noord, inclusief Huiswaard I en II. Het opstellen van dit bestemmingsplan is de start van het vernieuwen van een aantal bestemmingsplannen binnen de gemeente. Het nieuwe bestemmingsplan voor Alkmaar-Noord moet vooral duidelijkheid bieden op het terrein van erfbebouwing.

Met Alkmaar-Noord start de gemeente een `actualiseringoperatie; een aantal bestemmingsplannen worden vernieuwd. Het gaat hierbij met name om het vastleggen van de huidige situatie. Voor de bewoners en bedrijven uit Alkmaar-Noord veranderen er dan ook maar een aantal kleine zaken.

Erfbebouwingsvragen
Allereerst zal het nieuwe bestemmingsplan duidelijkheid scheppen bij veel voorkomende erfbebouwingsvragen, zoals het vergroten van de woonkamer met een erker of het bouwen van een schuurtje in de achtertuin. Ook wordt het door het nieuwe bestemmingsplan mogelijk kleine zaken te veranderen in de openbare ruimte. Daarbij valt bijvoorbeeld te denken aan de aanleg van een speelvoorziening of een extra parkeerplaats. Of iets ook daadwerkelijk wordt aangelegd staat niet in het bestemmingsplan; in het bestemmingsplan wordt slechts vastgelegd welke bestemming een bepaald stuk grond krijgt.

De procedure
Voor het maken van het bestemmingsplan heeft de gemeente Alkmaar het bureau BügelHajema uit Leeuwarden ingehuurd. Medewerkers van dit bureau lopen binnenkort door de wijk om foto's en aantekeningen te maken. Ook overleggen medewerkers van het bureau met de wijkbeheerder en de wijkcoördinator, die weten immers precies wat er in de buurten leeft. Aan de hand van deze informatie doet het bureau een aantal voorstellen voor een voorontwerp bestemmingsplan. Uiteindelijk mondt dit (in het voorjaar van 2003) uit in een definitief bestemmingsplan. Maar voordat het zover is, zijn er nog een aantal momenten waarop ingesproken of gereageerd kan worden. Bewoners en bedrijven uit Alkmaar-Noord worden door middel van nieuwsbrieven en een inloopbijeenkomst hierover geïnformeerd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie