Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Mijnenjager Hr.Ms. Urk keert terug uit Arabische Golf

Datum nieuwsfeit: 29-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Defensie
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van DefensieNieuwsberichten


Hr.Ms. Urk keert terug uit Arabische Golf

28-05-2001

Persbericht van het Ministerie van Defensie DV/PB61

Op dinsdag 29 mei om 10.00 uur meert Hr.Ms. Urk af in de marinehaven van Den Helder na een verblijf van vier maanden in internationale wateren. De mijnenjager, met als commandant luitenant ter zee der eerste klasse E. G. J. Hekkers, vertrok 4 februari naar de Arabische Golf om deel te nemen aan de internationale oefening Arabian Gauntlet 01. Een onderdeel van de oefening was het bevaarbaar houden van de Golf bij eventuele crisissen.

De reis werd in internationaal vlootverband ondernomen door een groep van Belgische, Duitse, Franse en Nederlandse mijnenjagers. Regelmatig oefent de mijnendienst van de Koninklijke Marine met landen van de NAVO. Gedurende één oefening echter werd de groep aangevuld met schepen uit landen zoals Bahrein, Koeweit, Oman, de Verenigde Arabische Emiraten en de Verenigde Staten en stond ze onder Saoedi-Arabisch commando.
Tijdens de reis heeft de Urk een bezoek gebracht aan de International Defense Exposition (IDEX2001) en tevens diverse haven bezoeken afgelegd, waaronder La Valleta (Malta), Port Said, Muscat, Koeweit, Djeddah en Heraklion.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie