Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

ABN AMRO eerste grote klant Acadoo

Datum nieuwsfeit: 29-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

ABN AMRO eerste grote klant Acadoo

Amstelveen, 29 Mei 2001 - Learning service provider Acadoo gaat voor ABN AMRO een leerportaal ontwikkelen dat ICT-medewerkers in staat stelt hun ICT competenties structureel op peil te houden. Door middel van dit leerportaal kunnen de medewerkers van ABN AMRO zowel thuis als vanaf de eigen werkplek gebruik maken van de trainingsfaciliteiten binnen het leerportaal. Een competentie beschrijft welke kennis, vaardigheden, ervaring en attituden nodig zijn om een functie op een bepaald niveau te kunnen vervullen.

ABN AMRO is vanaf het begin betrokken bij de ontwikkeling van Acadoo, dat oorspronkelijk gestart is onder de naam ICT Netwerk Academie. De bank gaf daarmee invulling aan haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als grote Nederlandse instelling door een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van ICT-competenties in Nederland. De heer dr. R.G.C. van den Brink, lid van de Raad van Bestuur van ABN AMRO was lid van de projectgroep ICT Netwerk Academie, die onder leiding stond van Prof. Dr. F. van Vught, Rector Magnificus van de universiteit van Twente.

Voor ABN AMRO verzorgt Acadoo een corporate leerportaal in de huisstijl van de bank. De opleidingscatalogus en het competentieraamwerk voor de ICT-professionals en ICT-toepassers van ABN AMRO worden volledig geïntegreerd in het leerportaal. Via Acadoo kunnen individuele medewerkers hun eigen ontwikkelingsplan inbrengen en bijhouden. Het management kan de voortgang monitoren.

"Al vanaf 15 juli a.s. kunnen wij gebruik gaan maken van ons eigen leerportaal voor ICT-opleidingen", aldus Ernst Planting, head learning services bij ABN AMRO Academy Netherlands. "De bank heeft gekozen voor een eigen corporate portaal in plaats van het sectorportaal van Acadoo voor de gehele financiële branche, omdat wij een aantal specifieke wensen hadden die het beste in een specifiek ABN AMRO portaal gerealiseerd konden worden. Zo wilden wij bijvoorbeeld dat het bestaande opleidingsaanbod binnen onze bank wordt geïntegreerd in het opleidingsaanbod van Acadoo."

"Dat ABN AMRO de ICT-competenties binnen haar organisatie met behulp van Acadoo op peil gaat houden zien we als bevestiging van de kwaliteit van ons business model", zegt Marion van den Kroonenberg, CEO van Acadoo. "Eén van de belangrijkste kwaliteitsaspecten is dat wij, met behulp van het Competentieframework, op individueel niveau gerichte opleidingsadviezen kunnen geven."

ABN AMRO, met een balanstelling van ruim EUR 543 miljard één van de grootste banken ter wereld, bestaat uit drie strategische business units met een specifieke focus op drie groepen klanten: wholesale clients (grote zakelijke klanten), consumer & commercial clients (particulieren en het midden- en kleinbedrijf) en private clients & asset management (vermogende particulieren). ABN AMRO heeft wereldwijd ruim 110.000 medewerkers in zeventig landen. Met ongeveer 5.000 ICT-medewerkers is de bank één van de grootste ICT-werkgevers in Nederland.

Over Acadoo
Acadoo is een Learning Service Provider in de vorm van een digitale marktplaats, waar vraag en aanbod van ICT-opleidingen duurzaam bij elkaar gebracht worden. Acadoo heeft als doel een bijdrage te leveren aan de kwalitatieve en kwantitatieve ontwikkeling van ICT-competenties binnen de Nederlandse beroepsbevolking. Met de markplaats richt Acadoo zich zowel op Human Resource-managers als op ICT'ers binnen de sectoren financiële dienstverlening, ICT en Telecom.

Acadoo heeft een competentieframework ontwikkeld dat gebruikt wordt als benchmark. Het dient als objectieve maatstaf om na te gaan welke competenties een ICT-er moet trainen gezien zijn/haar huidige rol en/of ambities. EXIN, het exameninstituut voor informatica, gaat het competentieframework beheren en samen met Acadoo verder ontwikkelen.

Het hoofdkantoor van Acadoo is gevestigd in Amstelveen. Acadoo is een vervolg op het deelproject ICT Netwerk Academie. Het is een van de tien deelprojecten van de
Taskforce 'Werken aan ICT' onder leiding van de heer drs A.H.J. Risseeuw die in opdracht van het ministerie van Economische Zaken een plan ontwikkeld heeft om de tekorten in ICT competenties in Nederland te verkleinen.

Voor meer informatie:
Acadoo
Esther van den Heuvel
020-6569900 (tel)
020-6569901 (fax)
(esther.van.den.heuvel@acadoo.com)

ABN AMRO
Jochem van de Laarschot
020-6295207 (tel)
020-6295486 (fax)
(jochem.van.de.laarschot@nl.abnamro.com)

Schoep & Van der Toorn
Doede Jaarsma
020-4874000 (tel)
020-6697265 (fax)
(doede.jaarsma@svdt.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie