Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht Rijn & Venen: banden van auto gehaald

Datum nieuwsfeit: 29-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 29-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn & Venen, 10.00 uur
Auto zonder banden

WOERDEN Op maandag 28 mei ontdekte de eigenaresse van een auto dat haar banden inclusief velgen van haar auto waren gestolen.

In de ochtenduren wilde een 42-jarige vrouw uit Woerden op het Valeriaanveld in haar auto stappen. Tot haar grote verbazing zag zij dat alle vier de banden met velgen waren weggenomen en dat haar auto op de krik, enkele stenen en het op straat liggende reservewiel stond. De dader(s) hadden een ruitje van de auto vernield en zich zo de toegang tot de auto verschaft, teneinde de krik en het reservewiel te kunnen gebruiken.

Niets erin ... niets eruit

WOERDEN In het kader van de actie `Niets erin niets eruit` heeft de politie op maandag 28 mei een controle gehouden.

De controle werd in de ochtenduren uitgevoerd op het Stationsplein-Noord. Van de 109 voertuigen die werden bekeken, bleken 79 prima in orde te zijn. 6 auto`s waren niet afgesloten, maar daar lag geen zichtbare buit in. In 24 auto`s lag duidelijk zichtbaar buit (o.a. tassen, radio-cd-spelers, gereedschap en jassen).

De politie adviseert een ieder geen zichtbare buit in een auto achter te laten. Moet men noodgedwongen goederen in de auto laten liggen, leg die dan niet in het zicht.

Aanrijding na aanrijding

LOENERSLOOT Op maandag 28 mei zijn vlak na elkaar twee aanrijdingen op de A2 gebeurd. Hierbij raakte een motorrijder gewond.

Rond vier uur in de middag reed een 38-jarige motorrijder uit Vianen over de A2, komende uit de richting van Amsterdam en gaande in de richting van Utrecht. Hij reed over de meest linker van de drie rijstroken. Voor hem reed een 34-jarige automobilist uit Houten. Toen de automobilist voor het voor hem rijdende verkeer moest afremmen, zag de motorrijder dit te laat. Ondanks hard remmen kon hij niet voorkomen dat hij tegen de achterzijde van de auto reed en met de motor ten val kwam.

Gezien de aard van het ongeval steeg de traumahelikopter op, maar het letsel van de motorrijder bleek mee te vallen. Hij werd per ambulance naar het Oudenrijnziekenhuis in Utrecht gebracht. Nadat hij daar aan schaafwonden was behandeld, mocht hij naar huis.

Een 20-jarige automobilist uit Zoetermeer moest als gevolg van het voornoemde ongeval afremmen. Een achter hem rijdende 33-jarige automobilist uit Weert zag dit te laat, remde nog wel, maar botste op zijn voorligger. Die werd daardoor op een bestelwagen van een voor hem rijdende 27-jarige man uit Houten gedrukt. Geen van de betrokkenen raakte gewond. Alle drie de auto`s moesten worden weggesleept.

Alcoholcontroles

BREUKELEN / LOENERSLOOT / MONTFOORTDe politie heeft op maandag 28 mei op meerdere plaatsen alcoholcontroles gehouden.

Bij de controle op de Straatweg in Breukelen werd rond half negen in de avond een 59-jarige automobilist uit Breukelen aangehouden nadat hij bij de blaasproef een `A` (Alarm) had geblazen. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies de man 315 ug/l (0, 85 promille), ruim anderhalf keer de maximum toegestane hoeveelheid (0,5 promille). Hij kreeg een bekeuring van f 410-, en een rijverbod van twee uur.

Bij de eveneens in de avonduren gehouden controle op de Provincialeweg N201 in Loenersloot moesten 26 bestuurders een blaasproef afleggen. Geen van deze bestuurders bleek teveel te hebben gedronken.

In de nacht van maandag 28 op dinsdag 29 mei werd rond kwart over één een 28-jarige automobilist uit Montfoort gecontroleerd. Bij de blaastest blies hij een `A` (Alarm), hetgeen betekende dat hij hoogstwaarschijnlijk teveel had gedronken. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Bij de ademanalyse blies de man 350 ug/l (0,9 promille), bijna twee keer de maximum toegestane hoeveelheid. Hij kreeg een boete van f 410,- en een rijverbod van twee uur.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie