Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zo´n 850.000 Nederlanders gaan op vakantie met Pinksteren

Datum nieuwsfeit: 29-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

PERSBERICHT - 29 MEI 2001

Zo´n 850.000 Nederlanders gaan op vakantie

`Gezellige drukte' tijdens Pinksteren

Naar verwachting zullen dit komende Pinksterweekeinde zo´n 850.000 Nederlanders enkele dagen op vakantie gaan. Afhankelijk van het weer zal het op verschillende plaatsen `gezellig druk' worden.

Driekwart van de Nederlanders die er dit weekeinde meerdere dagen op uitgaan, blijft in het eigen land. Favoriete Pinksterbestemmingen zijn de provincies Noord-Brabant en Limburg en de Noordzeebadplaatsen. Drukte wordt eveneens verwacht op de Veluwe, waar sinds vorige week alle natuurgebieden weer toegankelijk zijn voor toeristen. Deze waren vrijwel allemaal afgesloten tijdens de mkz-crisis. De rest van de Nederlandse Pinkstertoeristen, ongeveer 200.000, gaat naar het buitenland.

In 1999, toen Pinksteren een week later viel, waren er ongeveer 800.000 Nederlandse verblijfstoeristen. Dat aantal werd toen negatief beïnvloed doordat in dat weekeinde het Europees Kampioenschap Voetbal 2000 begon. Vroeger vallende Pinksterdagen laten veelal grote aantallen bezoekers zien, omdat de geplande zomervakantie daar in tijd ver genoeg vanaf ligt.

Naast de forse groep verblijfstoeristen wordt tijdens het komende weekeinde - zeker bij zonnig weer - gerekend op heel veel dagtoeristen, die naar de bossen trekken of op het strand gaan bronzen. Minder goed maar droog weer is dan uitermate gunstig voor de attractie- en recreatieparken. Bovendien zijn er dit weekeinde weer enkele traditionele ´massa-trekkers´, zoals Pinkpop in Landgraaf, Vlaggetjesdag in Scheveningen, het Festival Mundial in Tilburg en de Pinksterraces in Zandvoort.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie