Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Emblaze Systems tekent contract met Korea s It s TV

Datum nieuwsfeit: 29-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht

29 mei 2001

Grootste roll-out van video-on-demand via het Internet ~ Emblaze Systems tekent contract met Korea s It s TV ~

Emblaze Systems heeft een overeenkomst met Korea s It s TV getekend voor s werelds grootste roll-out van video-on-demand (VOD) en uitzending van beelden via het Internet.

Dochterbedrijf Orca Interactive, dat in deze overeenkomst de belangen van Emblaze Systems behartigt, is met It s TV een licentiebedrag van 1,1 miljoen dollar overeengekomen voor het leveren van de Emblaze XVOD en XBIP technologieën aan 110.000 IP TV abonnees. De overeenkomst is onderdeel van een grotere operatie met Lucent, nCube en andere grote vendors.

It s TV verwacht tegen het eind van dit jaar 88.000 huishoudens te bereiken. In 2003 wordt een ledenaantal van meer dan een half miljoen verwacht. Nadat de eerste 110.000 abonnees zijn aangesloten, zal Emblaze Systems een vast bedrag per nieuwe abonnee ontvangen.

Door gebruik te maken van de Emblaze XVOD en XBIP breedband video management technologie met snelheden van 4 megabits per seconde, zal It s TV over haar IP netwerk televisiekanalen kunnen uitzenden en volledige VOD en interactieve diensten kunnen bieden met beelden in DVD kwaliteit.

Bovendien kan It s TV televisiekijkend Korea voorzien van een hele reeks geavanceerde televisie- en filmopties met de volledig elektronische functionaliteit van een videorecorder. Een centrale server levert de mogelijkheid om beelden even stop te zetten of voor- en achteruit te spoelen.

Hagai Barel, CEO van Orca zei: "Dit is een geweldige overeenkomst voor ons en tevens een mijlpaal in de geschiedenis. Het is de eerste grootschalige exploitatie van breedband streaming video op een netwerk. Door onze technologie zullen duizenden mensen kunnen genieten van video-on-demand en een reeks andere functies die voorheen niet beschikbaar waren op de conventionele televisie-infrastructuur."

(279 woorden)

BERICHT AAN DE REDACTIE
Over Emblaze Systems (www.emblaze.com)
Emblaze Systems (voorheen GEO Interactive Media Group Ltd.) is marktleider in het aanbieden van streaming video oplossingen via draadloze en IP netwerken. Haar wereldwijd gepatenteerde Emblaze technologie stelt bedrijven in staat om zowel live als op aanvraag videobeelden en content te versleutelen en opnieuw af te spelen op ieder platform: PC, PDA, video-enabled mobiele telefoons en TV.

Emblaze Systems is op dit moment het enige bedrijf dat een commerciële totaaloplossing voor streaming video via draadloze netwerken heeft ontwikkeld voor zowel de huidige 2G netwerken (GSM, CDMA, TDMA) alsook voor de nu in ontwikkeling zijnde 2.5G en 3G draadloze netwerken. Van mediaservers tot videochips, Emblaze biedt een complete oplossing voor ISP s, content providers, aanbieders van mobiele telefonie en producenten van mobiele telefoons/apparaten.

Emblaze Systems werd in 1994 opgericht en is genoteerd aan de London Stock Exchange ("BLZ.L"). Het hoofdkantoor bevindt zich in Israël, het VS hoofdkantoor in New York. Verder zijn er vestigingen wereldwijd, o.a. Los Angeles, Londen, Seoul en Tokio.

Voor verdere informatie over Emblaze Systems en de Emblaze Wireless Solutions, kunt u een bezoek brengen aan www.Emblaze.com.

Over It s TV
It s TV, voorheen Genesis Multimedia Corporation, is een breedband Internettoegang service provider. Het bedrijf werd in september 1999 opgericht met als doel woonwijken en commerciële gebouwen van hoge snelheid Internettoegang te voorzien en betrokken te raken bij de levering van Premise Telecommunications Services in Korea.

Op dit moment voorziet It s TV 340 appartementencomplexen met haar breedband access service.

Voor verdere informatie over It s TV kunt u een bezoek brengen aan www.gmm.co.kr

Jane Timmermans
LEWIS Communication BV
Marketing and Media Relations for Technology Companies Gaetano Martinolaan 95
6229 GS Maastricht
Nederland
Tel: +31 (0) 43-3566957
Fax: +31 (0) 43-3566955
Web: www.lewispr.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie