Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Flevoland Zuid: bekeuringen pleziervaart

Datum nieuwsfeit: 29-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Flevoland: District Zuid 29-05-2001 Dagelijkse Persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Controle vaarverkeer
ALMERE De politie heeft afgelopen weekend 9 bekeuringen uitgereikt en diverse waarschuwingen gegeven voor het overtreden van de vaarregels. Op de plassen (Weerwater, Leeghwaterplas, Noorderplassen, Vaartplas en de Reigerplas) alsmede op alle wateren en kanalen gelegen binnendijks en binnen de bebouwde kom, is het verboden om te varen met een waterscooter of jetski en om te waterskiën. Daarnaast geldt op deze wateren een maximum snelheid van 6 km/uur. Op de Hoge en Lage Vaart zijn waterscooters en jetskis wel toegestaan, echter daar bestaat een snelheidslimiet van 9 km/uur. Deze zomer blijft de politie regelmatig controleren op naleving van de vaarregels en repressief optreden.

Eenvoudige mishandeling
ALMERE Maandagmiddag is op de Pasolinostraat twee Almeerse mannen (33 en 42 jaar) aangehouden op verdenking van eenvoudige mishandeling. De 33-jarige verklaarde tegenover de politie dat hij verhaal had willen halen bij de 42-jarige omdat die zijn zoon een klap gegeven zou hebben, waarop de 42-jarige de 33-jarige met een broodmes bedreigd had. Beiden zijn voor nader onderzoek overgebracht naar het politiebureau. Het broodmes is in beslag genomen.

Vals paspoort
ALMERE Een nog onbekende man is maandagmiddag aangehouden omdat hij bij de Belastingdienst met een vals Brits paspoort een sofi-nummer wilde afhalen. Een medewerker vertrouwde het niet en schakelde de politie in. De man is voor identiteitsonderzoek ingesloten op het politiebureau.

Aanrijding bromfiets op busbaan
ALMERE Maandagmiddag is een 19-jarige bromfietser uit Almere gewond geraakt bij een aanrijding. Hij reed op de busbaan in de Waterwijk door een rood verkeersverlicht, toen een personenauto, bestuurd door een 32-jarige Almeerder, vanaf de Marathonlaan de busbaan over wilde steken. Het zicht van beide bestuurders werd waarschijnlijk belemmerd door bossages en een aanrijding was niet meer te voorkomen. De bromfietser is met een gekneusd dijbeen overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Zijn 17-jarige Almeerse passagiere is met een gekneusde knie eveneens overgebracht naar het Flevoziekenhuis. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Rijden onder invloed
ALMERE Maandagavond is op de Franekerstraat een 42-jarige automobilist uit Almere aangehouden voor rijden onder invloed. Uit een ademanalyse op het politiebureau bleek hij een promillage te hebben van 1,91 (840 ug/l). Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

ALMERE Op de Schoolstraat is maandagnacht een 58-jarige automobilist uit Almere aangehouden voor rijden onder invloed. Op het politiebureau blies hij 250 ug/l (0,57 promille). Hij is met een rijverbod van 1 uur weer heengezonden. Proces-verbaal is opgemaakt.

Aanrijding door rijden onder invloed
ALMERE Een 35-jarige automobilist uit Almere is maandagavond op de Randstaddreef aangehouden nadat hij een aanrijding had veroorzaakt op de rotonde bij de Churchillweg. Hij wilde vanaf de linker rijstrook op de rotonde rechtsaf slaan en zag daarbij een 19-jarige automobiliste uit Almere over het hoofd. De man bleek gedronken te hebben. Op het politiebureau blies hij 615 ug/l (1,4 promille). Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt.

Aanrijding bromfiets en auto
ALMERE Maandagavond heeft zich op de Parkwijklaan een aanrijding voorgedaan tussen een bromfietser en een auto. Een 51-jarige automobilist uit Almere reed over de Parkwijklaan en wilde rechtsaf de Haafbeukweg inrijden. Hij zag daarbij een 16-jarige bromfietsster uit Almere, die op het fietspad parallel aan de Parkwijklaan reed, vermoedelijk over het hoofd. De bromfietsster liep hierbij een gekneusde schouder op, haar 16-jarige Almeerse passagiere een hersenschudding. Beiden zijn voor onderzoek overgebracht naar het Flevoziekenhuis.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie