Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Fout-tolerante technologie Stratus Technologies

Datum nieuwsfeit: 29-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

FOUT-TOLERANTE TECHNOLOGIE STRATUS
'INSIDE' NIEUWE SERVER NEC

Nieuwe Express5800/ft serie doorbreekt grens US$20.000 en biedt uitzonderlijke prijs/prestatie-verhouding

Maarssen, 29 mei 2001 - Stratus Technologies International S.à r.l., moederbedrijf van de Amerikaanse dochteronderneming Stratus Technologies, Inc., en leverancier van de meest betrouwbare server-technologieën ter wereld, heeft bekendgemaakt dat NEC Corporation de eerste op Intel Architectuur gebaseerde server met geïntegreerde fout-tolerante technologie van Stratus Technologies op de markt heeft gebracht. Deze technologie is in licentie genomen van Stratus Technologies. De nieuwe server in de NEC Express5800/ft serie is de enige op de markt verkrijgbare fout-tolerante server voor Microsoft® Windows® 2000.

De Express5800/ft serie maakt gebruik van de "24-7 Technologieën" van Stratus om de gebruiker superieure uptime prestaties te bieden voor applicaties waarvoor een zeer hoge mate van beschikbaarheid een eerste vereiste is. De NEC server is gebouwd op basis van industrie-standaard component technologie en zet een nieuwe standaard op het gebied van prijs/prestatieverhoudingen voor betrouwbare automatiserings-oplossingen. Een instapconfiguratie met 800 MHz Intel® Pentium® III processoren en het Windows 2000 besturingssysteem zijn in Japan reeds verkrijgbaar voor minder dan US$20,000 (op basis van ¥123.6 voor $1.00).

"Het is alsof een breedbeeld, high-definition televisie in de schappen wordt gezet voor dezelfde prijs als een gewone 19-inch set," zegt David Chalmers, EMEA Product & Technology Director bij Stratus Technologies. "Op hardware gebaseerde fout-tolerantie, die ooit was voorbehouden aan de hoogste regionen op de "beschikbaarheidsschaal", is nu ook klaar voor gebruik door grotere groepen gebruikers waarvoor een bovengemiddelde betrouwbaarheid van belang is."

De doelmarkten voor de Express5800/ft serie omvatten onder andere messaging en collaboratie, transactieverwerking, gedistribueerde "lights-out" servertopologieën, convergerende branch exchange, en een groot aantal andere applicaties op het gebied van bedrijfsinfrastructuren en e-business. Het is een volledige, single-box serveroplossing met volledige ABI-compatibiliteit met op Windows 2000 gebaseerde applicaties. In Japan kunnen zowel staande als in rekken gemonteerde versies van deze compacte 8U (14-inch) server worden besteld bij NEC, de grootste producent van servers in Japan en de op vier na grootste in de wereld.

Stratus Technologies richt zich reeds meer dan twintig jaar op de vervaardiging van voortdurend beschikbare, missie-kritische automatiserings-oplossingen. In juni 2000 maakte het bedrijf haar plannen bekend om haar intellectuele eigendommen in licentie beschikbaar te stellen voor OEM's, en NEC was het eerste bedrijf dat een licentieovereenkomst ondertekende.

Thomas Manter, Research Director van The Aberdeen Group, zegt hierover het volgende: "De strategie van Stratus om haar fout-tolerante technologieën in licentie beschikbaar te stellen aan voormalige concurrenten van Stratus voor gebruik voor hun eigen klanten is werkelijk briljant. Hiermee is een oplossing gevonden voor de behoefte in de markt aan 24/7 op Windows-gebaseerde computers en wordt een hogere beschikbaarheid voor de Windows Cluster Server mogelijk. Verder wordt het bereik van het bedrijf veel groter, doordat gebruik wordt gemaakt van de verkoopteams van andere bedrijven om de toegevoegde waarde van Stratus nog bekender te maken in de markt."

Stratus zal op 15 juni aanstaande de Stratus ftServer 5200 in Nederland presenteren. Dit product, volledig ontwikkeld door Stratus, is gericht op het midden-segment van de markt. Later deze zomer zal Stratus een versie van de NEC Express5800/ft serie met extra voorzieningen op de markt brengen als nieuw ftServer instapmodel. Deze versie zal de naam Stratus ftServer 3200 meekrijgen.

"We zijn van plan onze technologie als industriestandaard voor voortdurend beschikbare systemen neer te zetten," zegt Steve Kiely, President en CEO van Stratus. "We willen dit doel bereiken door de markt volledig voor ons in te nemen met vier op elkaar aansluitende initiatieven: ten eerste door onze unieke technologie in licentie aan anderen aan te bieden; ten tweede door onze eigen servers rechtstreeks aan de klant te verkopen; ten derde door twee-weg OEM-overeenkomsten aan te gaan waarbij Stratus en partnerbedrijven elkaar's producten onder eigen naam op de markt brengen; en ten vierde door verhoging van de omzet uit de verkoop via het partner-kanaal."

Over Stratus Technologies
Stratus Technologies biedt haar klanten een bewezen reeks continu beschikbare computerplatforms, applicatie-oplossingen, professionele services en technologieën voor missie-kritische zakelijke activiteiten. Veel van de klanten van Stratus zijn zeer gerenommeerde marktleiders zoals vooraanstaande Amerikaanse beveiligingsfirma's, grote creditcardmaatschappijen, de grootste effectenbeurs in Azië, de grootste optiebeurs ter wereld en 15 van de 20 grootste banken ter wereld. Stratus Technologies International, middels de 24-7 Technology Division houdt zich bezig met het in licentie aanbieden van haar geavanceerde technologie voor fout-tolerantie aan andere technologiebedrijven. Stratus heeft kantoren en een uitgebreid netwerk van customer service centers verspreidt over de hele wereld en heeft 1.100 medewerkers in dienst. Voor meer informatie over Stratus en de introductie van de ftServer in Nederland kunt u een bezoek brengen aan www.nl.stratus.com .

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Dennis Doodeman
Text 100 B.V.
Tel: +31 (0) 20 530 43 45
E-mail: (dennisd@text100.nl)

Stratus en Stratus ftServer zijn gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Stratus Computer Systems, S.à r.l. Alle overige gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken zijn het eigendom van hun respectievelijke eigenaars.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie