Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

StepStone introduceert online sollicitatie management-tool

Datum nieuwsfeit: 29-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
StepStone introduceert online sollicitatie
management-tool voor recruiters
StepStone PreView: automatische filtering en rangschikking van kandidaten

28 mei 2001 - StepStone, Europa's grootste carrièresite, biedt vanaf vandaag een nieuw online sollicitatie managementtool voor recruiters in Nederland. StepStone PreView biedt professionals op het gebied van personeelswerving een snelle en kosteneffectieve filtering en rangschikking van kandidaten via het internet. Op basis van twee vragenlijsten filtert en rangschikt StepStone Preview automatisch de meest geschikte kandidaten uit het totale aanbod. Hiermee wordt de tijdrovende en kostbare eerste screening bij een sollicitatieprocedure geautomatiseerd.

Gerben Wijnja, marketing directeur van StepStone Nederland: "Met PreView onderscheidt een werkgever eenvoudig het kaf van het koren. 'Hulp bij de screening van de kandidaten' kwam als dé belangrijkste wens van P&O'ers naar voren in het recente HeliView webwerving onderzoek. StepStone vervult die wens met PreView".

Erik Breeuwsma, Directeur StepStone Nederland: "StepStone PreView is een filteringproces, geen selectieproces, en geeft de werkgever de mogelijkheid de juiste kandidaten met de juiste vaardigheden - snel en efficiënt - te identificeren. Deze methode garandeert volledige objectiviteit van de werkgever, iets wat beduidend moeilijker is bij het initieel handmatig doornemen van vele CV's".

StepStone bouwt leiderschap verder uit
In het Nielsen/Netratings onderzoek van maart 2001 is StepStone met circa 18% meer unieke bezoekers in de gemeten Europese landen marktleider onder online carrièresites. Uit Nielsen onderzoek over april 2001 is duidelijk geworden dat StepStone haar voorsprong heeft uitgebreid en circa 30% meer unieke bezoekers had in Europa dan elke andere aanbieder. StepStone is nu ruim zes maanden actief op de Nederlandse markt. Al meer dan
1.000 bedrijven en instellingen werven kandidaten via www.stepstone.nl.

StepStone Duitsland cash positive
Deze week werd door Chief Executive Giles Clarke in London bekend gemaakt dat StepStone Duitsland een cash positive resultaat had over april 2001. Als deze progressie doorzet zal StepStone Duitsland ruim voor het einde van dit jaar winst maken in Duitsland.

Over StepStone
StepStone werd in 1996 gelanceerd met als doel tegemoet te komen aan de eisen van de werkgevers wat betreft rekruteringsoplossingen. Vandaag is StepStone Europa's leidende carrière portal en bedrijven als Hewlett-Packard, Microsoft, BBC, Bertelsmann, Cap Gemini en Renault maken gebruik van de StepStone websites om zich in Europa van gekwalificeerd personeel te voorzien.

Stepstone opereert momenteel in 18 landen waarvan 17 in Europa - België, Denemarken, Duitsland, Engeland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Ierland, India, Italië, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Portugal, Spanje, Zweden en Zwitserland. StepStone heeft meer dan 40.000 bedrijven, werkgevers in de publieke sector en wervingbureaus als actieve klanten; een database van ongeveer 582.000 CV's; meer dan 930.000 abonnees en een aanbod van ongeveer 120.000 banen opgenomen op de websites. Meer informatie is verkrijgbaar op www.stepstone.com.Noot aan de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie