Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Limburg-Zuid: verwaarloosde hond in Kerkrade

Datum nieuwsfeit: 29-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Limburg-Zuid: Heerlen 29-05-2001 Persbericht Kerkrade
Persbericht

Heerlen 12.10 uur

Kerkrade; hond verwaarloosd
Maandagmiddag omstreeks 16.15 uur heeft de politie in een woning aan de Nieuwstraat in Kerkrade een verwaarloosde hond aangetroffen. De hond, een Rotweiler zat op terras op de eerste verdieping en was verstoken van water en voedsel. Uitwerpselen van de hond zorgden in de buurt voor de nodige stankoverlast. Hierover waren het afgelopen weekend bij de politie ook al klachten binnen gekomen. Daar de bewoonster niet aanwezig was moesten agenten een deur forceren om de woning te beterden. Onderzoek leerde dat de 36-jarige bewoonster, tevens eigenaresse van de hond, zo`n vijf à zes dagen niet meer thuis was geweest, waardoor de hond in de hitte op het terras heeft moeten vertoeven. Een buurtbewoner verklaarde dat hij de dier met behulp van een ladder wat eten en drinken had gegeven.
In overleg met de Regio-inspecteur van de Stichting Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming werd de hond inbeslaggenomen. Tegen de eigenaresse van de hond wordt proces-verbaal opgemaakt.

A.J.M. Boosten (Bureau Voorlichting & PR tel.: 045 - 4003050)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie