Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

GroenLinks stapt uit college Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 29-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Amsterdam
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Amsterdam

|
GroenLinks stapt uit college

GroenLinks stapt uit college

GroenLinks is tijdens de gemeenteraadsvergadering van 23 mei uit het college van B&W gestapt.

De wethouders Frank Köhler (Sociale Zaken en Verkeer) en Ruud Grondel (Mileu en Openbare Ruimte) legden hun functie neer.

Aanleiding was het debat over de sociale dienst. Er bleek een onoverbrugbaar verschil van mening te bestaan met een meerderheid in de raad over de rol van de sociale dienst bij de uitvoering van een plan om de helft van de werklozen aan een baan te helpen.

Collegepartijen VVD, PvdA en D66 wilden die taak uitbesteden aan marktpartijen, omdat zij vinden dat de sociale dienst daar niet op toegerust is.

GroenLinks erkende dat sociale dienst eerst orde op zaken moet stellen, maar wilde wel de zekerheid dat de sociale dienst volgend jaar de regie zou krijgen bij een groot aantal van de in totaal 25 projecten. De andere partijen bleken niet bereid tot die toezegging.

Voor GroenLinks was het een principiële kwestie. De partij betoogde dat de PvdA, VVD en D66 met de uitbesteding aanstuurde op een verdergaande privatisering van de taak om mensen aan het werk te helpen. Terwijl dit in de ogen van GroenLinks een publieke taak moet zijn.

Naar boven


-

© gemeente Amsterdam - 29-05-2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie