Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Den Haag blij met aanvaarding wetsvoorstel herindeling

Datum nieuwsfeit: 29-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Den Haag

Persberichten >>

2001-05-29: Den Haag blij met aanvaarding wetsvoorstel herindeling pag.nr.=7137

Vandaag heeft een meerderheid van de Tweede Kamer ingestemd met het wetsvoorstel Herindeling Den Haag e.o. Met het wetsvoorstel worden onder andere de bouwlocatie Leidschenveen en het grootste gedeelte van de bouwlocatie Ypenburg bij Den Haag gevoegd. Via een amendement is ook het onderdeel De Bras daarbij gekomen. Den Haag is blij met de duidelijkheid die hierdoor ontstaan is en met de oplossing van de knelpunten die hiermee in zicht komt.

"De aanvaarding van dit wetsvoorstel is te zien als een logisch vervolg op de besluitvorming van de Tweede Kamer in mei 1997. Hierbij werd met het aannemen van de motie-Remkes de weg van de sterke stadsprovincie voor de Haagse regio - waarvan Den Haag altijd voorstander is geweest - verlaten en gekozen voor gebiedsuitbreiding van Den Haag, om de acute knelpunten van de stad op te lossen. Deze koers is vervolgens verankerd in het Regeerakkoord van het huidige kabinet," aldus burgemeester Deetman.

Hij toont zich verheugd over het feit dat na vier jaar waarin Den Haag in onzekerheid verkeerde over de oplossing van de Haagse problemen, de Tweede Kamer nu gevolg heeft gegeven aan de motie-Remkes en de afspraak in het Regeerakkoord.

"Wij willen nu eerst de behandeling in de Eerste Kamer afwachten. Wij hopen dat deze behandeling nog voor de zomer afgerond zal kunnen zijn en dat de Wet het Staatsblad zal bereiken."

last update: 30 mei 2001 ;pag.: 7137; auteur: 112

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie