Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitnodiging gespreksavond met B&W Ede in Bennekom

Datum nieuwsfeit: 29-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Ede
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Ede

Uitnodiging voor gespreksavond in De Brink op 29 mei

Praat mee met gemeentebestuur over Bennekomse onderwerpen

Het gemeentebestuur van Ede brengt op dinsdag 29 mei een werkbezoek aan Bennekom. In de namiddag maken burgemeester en wethouders een fietstocht en s avonds is er in De Brink een gespreksbijeenkomst. Deze begint om 19.30 uur.

Uitnodiging

Burgemeester en wethouders stellen het bijzonder op prijs als op 29 mei een groot aantal belangstellende inwoners van Bennekom en afge­ vaardigden van organisaties en verenigingen rond de tafel komen zitten. U bent hierbij van harte uitgenodigd door de Dorpsraad Bennekom en het gemeentebestuur gezamenlijk. Het college wil hen in­ formeren en spreken over een aantal beleidszaken en onderwerpen die voor Bennekom van belang zijn. Van gemeentezijde zijn daarbij aanwezig burgemeester mr. W. Blanken, de wethouders R. Spiegelenberg, J. van den Hazel, W. Dekker, M. van Haaren en drs. A. Jonker evenals een aan­ tal gemeenteraadsleden. Gemeentesecretaris drs. J. Miedema is aanwezig; wethouder H. Kampman is verhinderd door verplichtingen elders.

Samenwerking met Dorpsraad

De voorbereiding van werkbezoek en gespreksavond hebben het bestuur van de Dorpsraad Bennekom en het Gemeentebestuur van Ede in nauw onderling overleg gerealiseerd. De openbare gespeksavond zal gehouden worden in gemeentecentrum De Brink, Brinkstraat 39 in Bennekom. De ontmoeting begint om 19.30 uur, de zaal gaat reeds om 19.00 uur open. Als start van de bijeenkomst zal de heer H.J. Leutscher, voorzitter van de Dorpsraad, een toelichting op het programma geven. Aansluitend verzorgt burgemeester mr. W. Blanken een korte presentatie over het eerder die dag afgewerkte programma.

Twee gespreksgroepen

Vervolgens gaan de bezoekers verspreid over twee gespreksgroepen ge­ durende ruim drie kwartier onderwerpen en vragen bespreken met leden van het gemeentebestuur. Dat kunnen zij nog een keer in de andere groep doen door van zaal te wisselen. Aan het slot van de bijeenkomst geeft de burgemeester namens het college van B&W een overzicht van de hoofdthema's uit de gevoerde groepsgesprekken.

In de groepen zal gesproken worden over de communicatie met de gemeente, kunst en cultuur waaronder kunst op rotondes, de dorpspomp en informatie over de besteding van kunst en de inzet en bereikbaarheid van de politie. Dit is de gespreksgroep met burgemeester Blanken en de wethouders Van Haaren en Jonker. In de andere groep met de wethouders Spiegelenberg, Van den Hazel en Dekker zijn de aangedragen onderwerpen: uitbreiding hondentoiletten (informatie over de vrije hondenuitlaatplaats in Bennekom-oost, De verkeerssituatie in Bennekom-oost en -west, de wildgroei van uitstallingsborden door winkeliers op het trottoir, de ontwikkelingen bij de Bennekomse middenstand, de gymnastiekzaalvoorziening, het voltooien van de aanleg van parkeerterreinen en een verzoek om uitbreiding van een picknickbank voor recreatieve fietsers (bij de rotonde aan de Edeseweg/Van Balverenweg).

Werkbezoek

Voorafgaand aan de gespreksavond brengen burgemeester en wethouders op dinsdagmiddag 29 mei een werkbezoek aan Bennekom. De fietstocht van burgemeester en wethouders aan Bennekom omvat een fietstocht langs o.a. DVO-sporthal, Aleidahof, nieuwe speelgelegenheid aan Commandeursweg, Bart van Elstplantsoen, Dennenoord, kruispunt Heelsumseweg, woonwijk Breukereng en Spinakker. De buurtbeheerder in Bennekom, de stedenbouwkundig adviseur, de beleidsmedewerker voor verkeerszaken en de gebiedsgebonden politiefunctionaris zullen tijdens de rondrit voor actuele informatie zorgen.

Aansluitend aan het werkbezoek vindt een ontmoeting met afgevaardigden van de Dorpsraad en de Ondernemersvereniging Bennekom plaats. Het college van B&W zal tijdens de gespreksavond publiekelijk rapporteren over de bevindingen van het werkbezoek.

Voor meer informatie: afdeling Algemene en Juridische Zaken, tel. (0318) 68 06 49 en afdeling Bestuursstaf/Communicatie, tel. (0318) 68 05 32.Ede, 23 mei 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie