Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Afsluiting Ringbaan-West in Goes

Datum nieuwsfeit: 30-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Goes

Persbericht

21 mei 2001

Afsluiting Ringbaan-West op woensdagavond 30 mei

Een gedeelte van de Ringbaan-West wordt op woensdagavond 30 mei 2001 vanaf 19.00 uur tot ongeveer 22.00 uur afgesloten in verband met asfalteringswerkzaamheden bij de rotonde Ringbaan West / Van Hogendorplaan / Klein Frankrijk. Het gaat om het gedeelte van de Ringbaan-West dat ligt tussen het Tiendenplein en het kruispunt met de Troelstralaan / Westerstraat (bij de T.V.toren).

De afsluiting wordt met borden aangegeven. De bewoners en bedrijven in Klein Frankrijk, in het Cereshof, de hulpverleningsdiensten en de busmaatschappij zijn hiervan op de hoogte gesteld. Vanwege de korte tijdsduur wordt geen omleidingsroute ingesteld. Autoverkeer dat tijdens die periode over het betreffende gedeelte van Ringbaan-West zou willen rijden, dient een alternatieve route te kiezen. Bijvoorbeeld via de Ringbaan-Oost, Oranjeweg, Patijnweg, Wulfaertstraat, Piet Heinstraat, Westwal, Middelburgsestraat (of omgekeerd).

Deze kortstondige belemmering voor het verkeer is nodig voor het aanbrengen van asfaltverharding op enkele weggedeelten van de nieuwe rotonde en voor de aansluiting van Klein Frankrijk op deze nieuwe rotonde. Verder worden op woensdag 30 mei en op donderdag 31 mei de fietspaden rondom de rotonde en de fietspaden van de Van Hogendorplaan en de Ringbaan West voorzien van een asfaltlaag. De overlast voor de fietsers en voetgangers behoort daarmee dan ook tot het verleden.

Na deze asfalteringswerkzaamheden volgen nog een paar dagen waarop de rotonde wordt afgewerkt. Daarna stopt aannemingsbedrijf ZWBM - AZV zijn werkzaamheden voorlopig. Pas in het voorjaar van 2002 komt het bedrijf nog een keer terug voor het aanbrengen van de zogenaamde "toplaag" van de asfaltconstructie. Deze aanpak is nodig omdat de rotonde deels op bestaande en deels op nieuw aangebrachte fundatie is aangebracht. Eventuele ongelijkmatige zettingen van het geheel kunnen met het aanbrengen van de toplaag worden weggewerkt. Op dat moment wordt in het middeneiland een kunstwerk geplaatst.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie