Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Overname Wijsmuller Groep door AP Møller/ A/S Em.Z. Svitzer

Datum nieuwsfeit: 31-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Persbericht

IJmuiden, 31 mei 2001

Overname Wijsmuller Groep door AP Møller/ A/S Em.Z. Svitzer

Wijsmuller Groep Holding B.V. uit IJmuiden, één van de wereldleiders op het gebied van haven- en terminalsleepdiensten en berging, kondigt aan dat overeenstemming is bereikt over de verkoop van 100% van de aandelen van de Wijsmuller Groep aan A/S Em.Z. Svitzer, een dochtermaatschappij van de AP Møller Groep (Maersk) die gevestigd is in Kopenhagen, Denemarken.

De overname is onder voorbehoud van een beperkte due diligence, inspectie van de vloot en goedkeuring door de relevante autoriteiten. Er wordt naar gestreefd de overname begin juli 2001 te voltooien.

De Wijsmuller Groep heeft een vloot van 150 sleepboten in 21 landen en meer dan 1000 werknemers. In 2000 rapporteerde Wijsmuller een omzet van NLG 261,9 Mio met een netto winst van NLG 22,3 Mio voor afschrijving van goodwill.

De Directie van Wijsmuller is van mening dat de combinatie van de wereldwijde activiteiten van Wijsmuller en de kracht van de Svitzer/AP Møller Groep een uniek platform creëert voor wereldwijde groei in de maritieme sector. Beide bedrijven zijn uitstekend gepositioneerd om de clienten wereldwijd maritieme diensten aan te bieden, terwijl deze overname voor de werknemers van Wijsmuller veel kansen zal bieden.

Svitzer heeft een vloot van 72 schepen, 620 werknemers in dienst en is actief op de volgende gebieden: sleepvaart en berging in Denemarken en Zweden, zeegaand bulk transport in Noord-Europa; safety-standby en seismic survey schepen op de Noordzee.

Binnen de Svitzer/AP Møller Groep zal Wijsmuller het centrum blijven voor verdere ontwikkeling van internationale sleep- en bergingsactviteiten.

De overname zal geen negatieve gevolgen hebben voor de werkgelegenheid bij Wijsmuller. De ondernemingsraden voor de Nederlandse werkmaatschappijen hebben positief geadviseerd.

Credit Suisse First Boston was de adviseur van de Wijsmuller Groep B.V. in deze transactie.
***
Voor verdere informatie:

Wijsmuller Holding B.V.
Milou Mulder
Manager communicatie en PR

Tel.: 0255-562666
Fax: 0255-511388
E-mail: (mulderm@Wijsmuller.nl)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie