Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SuSE Linux 7.2 vanaf eind juni verkrijgbaar in Nederland

Datum nieuwsfeit: 30-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

t.a.v. de redactie Heemstede, 29 mei 2001

SuSE Linux 7.2 vanaf eind juni verkrijgbaar in Nederland

Nieuwe uitgave van de SuSE linux distributie

De nieuwste versie van Europa's populairste Linux-pakket biedt meer gemak en resultaat bij gebruik op desktops en servers. De SuSE Desktop, die is gebaseerd op de grafische gebruikersinterface KDE 2.1.2, biedt een verheugende hoeveelheid verbeteringen: Konqueror combineert alle mogelijkheden van een webbrowser en een programma voor bestandsbeheer in één enkel programma. Voortaan ondersteunt Konqueror alle gangbare webformaten, zoals JavaScript, Java, HTML 4.0, CSS-1 en CSS-2 (Cascading Style Sheets) en de Netscape Communicator plugins voor de weergave van flash, RealAudio, en RealVideo media. SSL (Secure Socket Layer) vormt een veilige basis voor financiële transacties onder Linux.
Zoals gebruikelijk bij Linux, is KDE 2.1.2 een nuttig programma voor het instellen van gebruikers-, groeps- en bedrijfsspecifieke configuratie-instellingen. Ontstaat er behoefte aan een nieuwe look, dan kan een van de veertien complete desktop-stijlen met één enkele muisklik geselecteerd worden. GTK-thema's (Gimp Toolkit) en ontwerpen van de nieuwste GNOME desktopversie 1.4, kunnen ook vrijuit geïntegreerd worden. XFree86 4.0.3 is in staat tot anti-aliasing, waardoor het mogelijk wordt onder Linux vloeiende schermlettertypen te gebruiken. Net op tijd voor de nieuwe munteenheid: het merendeel van de SuSE Linux toepassingen ondersteunt nu het euroteken.

Betere ondersteuning van geluid en software update

Ook de ondersteuning van geluid is in SuSE Linux 7.2 aanzienlijk verbeterd. Muziekfans treffen een ruime keuze aan toepassingen aan, waaronder een MP3-speler, een drumcomputer, een midi-keyboard en een multifunctionele bewerkingsstudio.
Onbeperkte service: SuSE YOU (YaST Online Update) zorgt ervoor dat de Linux-systemen up-to-date blijven. Slechts enkele muisklikken zijn nodig om SuSE YOU te verbinden met de SuSE-server, waarna de laatste veiligheidsupdates en bugfixes gratis geïnstalleerd worden.

Met het oog op veiligheid

Ook voor privé-gebruikers zijn beveiligingskwesties in toenemende mate van belang. Al tijdens de installatieprocedure biedt SuSE Linux 7.2 de mogelijkheid een persoonlijke firewall met één muisklik te installeren. Anna Kournikova en andere virussen worden uitgeschakeld met AMaViS (A Mail Virus Scanner). AMaViS functioneert met alle gangbare mailservers en leent zich uitstekend voor gebruik in ondernemingen. Gevoelige informatie kan gecodeerd worden opgeslagen, bijvoorbeeld op een laptop, waardoor gebruik door onbevoegden - zelfs in het geval van diefstal - wordt voorkomen. Deze implementatie maakt gebruik van het "loopback-mounted crypto file system", dat slechts ongecodeerde toegang tot gegevens verstrekt na succesvolle identificatie en daarop volgend in gereedheid brengen van het bestandsysteem.

Prestatie voor professionals

SuSE Linux 7.2 biedt state-of-the-art Linux-technologie - de geavanceerde Kernel 2.4.4, gebaseerd op glibc 2.2.2. Beheerders van heterogene netwerken krijgen de beschikking over het identificatieprogramma Kerberos5, dat in Windows-kringen populariteit geniet. Een eenvoudig te gebruiken YaST2 front-end helpt bij de configuratie van de printersubsytemen LPD en CUPS en maakt het mogelijk met een klik op de knop te schakelen tussen twee systemen.

De laatste editie 2.2 van de Windows bestand- en afdrukserver Samba is nu in staat samen te werken met het gedistribueerde bestandsysteem van Microsoft. Enkele van de nieuwe eigenschappen van Samba 2.2 zijn ondersteuning voor Windows 2000 workstations in Samba-domeinen en het beheer van de NT servermanager. Op verzoek van haar cliëntèle heeft SuSE de mogelijkheid toegevoegd niet alleen ext2- en reiserfs-partities, maar ook FAT-partities aan te maken, bijvoorbeeld voor gebruik van een gemeenschappelijke datapool voor Linux en Windows. Handig: de YaST2 gebruikersadministratie ondersteunt nu niet alleen het instellen en beheer van nieuwe gebruikers en groepen tijdens de installatiefase, maar ook terwijl het systeem in gebruik is. Ook NFS-servers en -clients en de LVM (Logical Volume Manager) kunnen nu eenvoudig beheerd worden met behulp van nieuwe YaST2-modules.

Prijs en beschikbaarheid inclusief ondersteuning bij installatie

Vanaf eind juni zal SuSE Linux 7.2 voor IA32 rechtstreeks verkrijgbaar zijn bij de producent en bij boekhandelaren en softwareverkopers. De aanbevolen verkoopprijs bedraagt 49,19 Euro excl. BTW voor SuSE Linux 7.2 (7 cd's, 1 dvd, 5 handleidingen, 90 dagen ondersteuning bij installatie).

Over SuSE

SuSE Linux AG is internationaal technologisch koploper en solution provider van open source software voor besturingssystemen (OS). SuSE´s unieke kennis van Linux en het grootste ontwikkelingsteam ter wereld dat zich bezighoudt met open source software heeft bijgedragen aan de erkenning van SuSE als toonaangevend aanbieder van Linux-oplossingen. SuSE biedt de grootste supportdatabase aan het publiek en beschikt over de grootste hardwaredatabase binnen de Linux-markt. Bovendien ondersteunt SuSE meer hardwareplatformen dan enige andere commercieel verkrijgbare distributie.

De SuSE-distributie, ontworpen voor bedrijfsomgevingen en integratie met het web is geschikt voor zowel thuis- als kantoorgebruik. Dankzij de aanvullende eigenschappen, de handzame configuratie en het intelligente ontwerp is dit de meest complete Linux-oplossing die momenteel beschikbaar is.

SuSE Linux AG, met hoofdvestiging in Duitsland, en SuSE Inc., gevestigd in Oakland, California, zijn beide besloten vennootschappen die zich geheel richten op ondersteuning van de Linux-gemeenschap en de ontwikkeling van Open Source. SuSE beschikt wereldwijd over ruim 500 medewerkers en heeft vestigingen in heel Europa, Latijns Amerika en de Verenigde Staten.

SuSE draagt in hoge mate bij aan de ontwikkeling van Linuxprojecten als de Linux-kernel, glibc, XFree86, KDE, ISDN4Linux, ALSA (Advanced Linux Sound Architecture) en USB (Universal Serial Bus).

Voor nadere informatie:
SuSE Linux AG, Martina Eckstein, tel.: + 49 911 74053507, fax: + 49 911 7417755,
email:
Effect adviesgroep,Tjarko Rookmaker, tel. 023 - 547 07 97; fax: 023 - 547 12 39,
email:

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie