Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Stadsherstel in oude wijk Leiden bijna voltooid

Datum nieuwsfeit: 30-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Leiden
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Leiden

Stadsherstel in oude wijk bijna voltooid

In de omgeving van het voormalige Huismanterrein, tussen Nieuwebrugsteeg en Wielmakersteeg, is de afgelopen jaren veel gebeurd. Van een verpauperd stukje stad is dit gebied aan het veranderen in een prettige woonbuurt. Die omwenteling is nu bijna voltooid. Binnenkort wordt weer een belangrijke stap gezet: de oplevering van een complex met steeg- en hofjeswoningen, en de ontsluiting van het gebied door een nieuwe doorgaande steeg via de Cananenfatenpoort. Hiermee wordt een fraai stukje stadsherstel in de oude stadswijk tussen Hogewoerd en Levendaal verwezenlijkt.
Ter gelegenheid van het bereiken van het 'hoogste punt' in de bouw van drie steegwoningen en vier hofjeswoningen, zal wethouder Ron Hillebrand een symbolische handeling verrichten. Die zal plaatsvinden op:

woensdag 30 mei 2001
om 15.30 uur
bij de woningen tussen de Wielmakersteeg en Nieuwebrugsteeg

Bijzonder aan dit project is niet alleen het herstel en de verfraaiing van de oude stad in een aangepaste stijl, maar ook dat het werk wordt uitgevoerd in het kader van een leerwerkprogramma werkgelegenheidsprojecten. Het werk wordt uitgevoerd in opdracht van de gemeente Leiden door Arcadis Heidemij Realisatie, in samenwerking met De Zijl Bedrijven. De (koop)woningen worden naar verwachting aan het eind van dit jaar opgeleverd. Op de 30e zal het ook mogelijk zijn een van de woningen van binnen te bekijken.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie