Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Kamervragen over onderzoek onder 1300 Limburgse studenten

Datum nieuwsfeit: 30-05-2001
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Partij van de Arbeid

Den Haag, 30 mei 2001

VRAGEN VAN DE LEDEN KORTRAM EN HAMER (BEIDEN PVDA) AAN DE MINISTER VAN ONDERWIJS, CULTUUR EN WETENSCHAPPEN

1. Heeft u kennis genomen van de resultaten van het onderzoek dat gehouden is onder 1300 studenten van de Hogeschool Zuyd in Heerlen en Sittard? (1) Is dit onderzoek representatief voor de situatie in Nederland?

2. Hoe beoordeelt u de bevindingen van deze enquête? Hoe beoordeelt u meer in het bijzonder de constatering dat ruim 11% van de studenten van de technische hogeschool aangeeft dat zij last hebben van pesten? Bent u van mening dat deze constatering representatief is voor de situatie in Nederland? Bent u van mening dat deze situatie verbetering behoeft? Zo ja, kunt u aangeven hoe u deze verbetering wilt realiseren? Zo nee, waarom niet?

3. Hoe beoordeelt u de constatering dat 12% van de technische hogeschool studenten aangeeft dat zij last hebben van agressie en discriminatie? Bent u van mening dat deze bevinding representatief is voor de situatie in Nederland? Voert u beleid gericht op het tegengaan van agressie en discriminatie? Zo nee, waarom niet? Zo ja, waaruit bestaat dat beleid? Bent u van mening dat deze uitkomst de aanleiding vormt voor aanpassing van uw beleid? Zo nee, waarom niet? Hoe beoordeelt u in het kader van de arbeidsomstandighedenwetgeving en de geboden veiligheid deze bevinding?

4. Vindt u het niet zorgelijk dat 3% van alle studenten en 12% van de PABO-studenten aangeeft last te hebben van seksuele intimidatie? Bent u van mening dat deze bevinding representatief is voor de situatie in Nederland? Bent u van mening dat deze situatie verbetering behoeft? Zo ja, kunt u aangeven hoe u deze verbetering wilt realiseren? Zo nee, waarom niet?

5. Hoe beoordeelt u de constatering dat bij de zes onderzochten faculteiten nauwelijks klachten binnenkomen bij de vertrouwenspersonen op deze faculteiten? Bent u van mening dat nader onderzoek op dit terrein noodzakelijk is? Welke acties overweegt u op dit punt?

6. Bent u van mening dat het wenselijk zou zijn dat de preventie van bovengenoemde ongewenste gedragingen bij uitstek deel zou moeten uitmaken van het curriculum van PABO-opleidingen?

(1) Limburgs Dagblad, 5 mei 2001

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie