Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten stad Utrecht: verdachten straatroof gepakt

Datum nieuwsfeit: 30-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-05-2001

Politieberichten stad Utrecht, 09.30 uur
Verdachten van straatroof aangehouden

UTRECHT In het onderzoek naar een straatroof gepleegd op 17 mei jl. kon het team Robuust dinsdagmiddag twee verdachten aanhouden.

Beide jongens, 19 jaar uit Utrecht, zijn dinsdagmiddag buiten heterdaad en op last van de officier van justitie aangehouden in hun woning. Op 17 mei jl. zouden zij betrokken zijn geweest bij een beroving op de Adriaen van Ostadelaan van een 53-jarige vrouw uit Utrecht. (zie ook persbericht 18 mei 2001).

Het team Robuust bestrijdt op repressieve wijze straatroof. Afgelopen jaar is in de stad Utrecht voor het eerst een daling te zien in het aantal straatroven (8%).

Straatroof (persbericht 18 mei 2001)
UTRECHT Een 53-jarige vrouw uit Utrecht werd donderdagmiddag op de Adriaen van Ostadelaan beroofd van haar geld.

Rond kwart voor vier stond de vrouw in een bank aan de Adriaen van Ostadelaan. Nadat zij geld had opgenomen voor haar vakantie verliet zij de bank. Buiten stapte de Utrechtse in haar auto.

Nog voor de vrouw kon wegrijden werd haar rechterportier opengetrokken en griste een onbekende man haar tas met geld weg. De man rende naar een gereedstaande scooter waarop een mededader stond te wachten. De twee reden met hoge snelheid weg in de richting van de Rembrandtkade.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Tolsteeg, tel.: 0900 88 44.

Vuurwapen aangetroffen

UTRECHT Tijdens een surveillance heeft de politie op dinsdagavond bij een 28-jarige verdachte uit Utrecht een handvuurwapen aangetroffen. De politie zag in het bos aan de 2e Polderweg de man staan bij een bromfiets. Hiervan ontbrak het verzekeringsplaatje. Bij het aanspreken zagen de agenten dat de man in een bromfietsmandje een voorwerp in een handdoek had gewikkeld. Op de vraag wat daar in zat, pakte de verdachte het voorwerp en toen hij de handdoek uitwikkelde zag de politie dat het voorwerp op een vuurwapen leek.

Daarop pakte een agent snel de handdoek met inhoud en trof een handvuurwapen, type Revolver, aan. Hierop werd de verdachte aangehouden. In zijn kleding werden patronen en lege hulzen aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen.

Aangehouden verdachte springt in water

UTRECHT Op dinsdagavond is een 22-jarige aangehouden - verdachte uit Amsterdam het water bij de Sijpesteijnkade ingesprongen. Een agent is daarop het water ingesprongen om de man er uit te halen.

Surveillerende agenten zagen de verdachte fietsen bij de fietstunnel aan de Van Sijpesteinkade. De politie ook op de fiets zagen de man schichtig omkijken en bij het zien van de politie wilde hij er snel vandoor. Daarop zette de agenten de achtervolging in en hielden de man staande in de tunnel. Omdat de man probeerde weg te komen werd hij geboeid en liep de politie met verdachte en drie fietsen richting bureau voor nader verhoor. Plotseling rukte de man zich bij het water los en sprong erin. Met enige moeite wist de politie hem uit het water te halen en moesten hem stevig op de kant vast houden omdat hij hevig verzet bood. Op het bureau bleek de man geen strafrechtelijke feiten te hebben gepleegd, behalve verzet bij aanhouding. De man is voorgeleid aan de hulpofficier van justitie.

Autodief aangehouden

UTRECHT In de nacht van dinsdag op woensdag heeft de politie een 19-jarige man uit Utrecht aangehouden op verdenking van diefstal van een auto. De auto was gistermiddag op de Nijenoord gestolen. Surveillerende agenten zagen het voertuig vannacht over de Mimosastraat rijden en - na opvragen van het kenteken bleek de auto te zijn gestolen.

De agenten gaven de bestuurder een stopteken. Deze voldeed hieraan, maar de bestuurder ging er vervolgens rennend vandoor. De agenten zetten te voet de achtervolging in en konden de man op een parkeerplaats aan de Lauwerecht aanhouden. De verdachte is ingesloten in het bureau en het voertuig werd in beslag genomen.

Brand in school
UTRECHT - Gistermiddag is rond 13.00 uur een brandje ontstaan in een kast bij een school aan de Van Bijnkershoeklaan. Nog voordat de politie bij de school aankwam, bleken de aanwezigen de school te hebben verlaten. De brand is snel geblust door een van de leerkrachten.

De technische recherche van de politie zal een onderzoek instellen naar de oorzaak van de brand.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie