Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht: invalidenwagen te water in Nieuwegein

Datum nieuwsfeit: 30-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 30-05-2001

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 09.50 uur
Invalidewagen te water

NIEUWEGEIN Op dinsdag 29 mei is een man met zijn invalidewagen te water geraakt.

Rond één uur in de middag reed een 65-jarige man uit Nieuwegein met zijn invalidewagen over de Galecopperdijk. Zijn vrouw vergezelde hem met haar fiets. Vermoedelijk door een stuurfout raakte de man van de weg en belandde met de invalidewagen in de sloot. Direct schoten zijn vrouw en enkele passanten te hulp.

Het lukte hen de man uit zijn benarde positie te bevrijden en hem op het droge te helpen. Een van de hulpvaardige mensen, een 68-jarige man uit Nieuwegein, kreeg door de inspanning pijn op zijn borst en werd kortademig. Daarom werd de komst van een tweede ambulances verzocht. Beide mannen werden per ambulance voor onderzoek naar het St. Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gebracht.

De brandweer was met meerdere voertuigen ter plaatse gekomen. De invalidewagen werd door het duikteam van de brandweer weer op de kant gebracht.

Autokraker aangehouden

HOUTEN Op dinsdag 29 mei is een autokraker door getuigen aangehouden.

Rond half elf in de ochtend zag een medewerker van een bedrijf aan de Peppelkade dat een onbekende man in de auto van een collega van haar zat. Zij waarschuwde enkele collegae en zij renden naar buiten. Toen de verdachte de mensen aan zag komen rennen, sprong hij uit de auto, maar voordat hij kon wegkomen, wist één van de werknemers hem bij zijn kraag te pakken. Ondanks dat de verdachte een stekende beweging met een schroevendraaier in de richting van de werknemer maakte, kon hij hem tegen de grond werken en onder controle krijgen.

De verdachte, een 28-jarige man uit Utrecht, werd door de politie naar het politiebureau overgebracht en daar ingesloten. Hij had uit de auto het frontje van een radio en een zonnebril weggenomen.

Automobilist met teveel op

IJSSELSTEIN In de nacht van dinsdag 29 op woensdag 30 mei is een automobilist voor het rijden onder invloed aangehouden.

Rond half één zagen politiemensen een automobilist slingerend over de Provincialeweg N210 rijden. Zij controleerden de bestuurder. Bij de blaastest blies hij een `F` (Fail), hetgeen betekende dat hij beduidend teveel had gedronken. De man, 38 jaar oud en afkomstig uit Lopikerkapel, werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse blies hij 675 ug/l (1,65 promille), hetgeen ruim drie keer de maximum toegestane hoeveelheid van 0,5 promille is. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie