Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuw aanbod Kunstmenu voor scholen Emmen

Datum nieuwsfeit: 30-05-2001
Vindplaats van dit bericht
Bron: Gemeente Emmen
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente EmmenPersbericht: Nieuw aanbod Kunstmenu, 30 mei 2001

Voor alle scholen van het primair onderwijs

Nieuw aanbod Kunstmenu

Eén dezer dagen ontvangen alle 77 scholen voor primair onderwijs in Emmen voor de vijfde keer het nieuwe aanbod Kunstmenu. Het Kunstmenu brengt kinderen van de Emmense scholen voor primair onderwijs in aanraking met uiteenlopende kunstuitingen op het gebied van beeldende kunst, literatuur, dans, muziek, film en theater. Door mee te doen aan Kunstmenu profiteren alle leerlingen van de scholen van het gevarieerde culturele programma dat wordt aangeboden. De scholen schrijven in voor een tweejarige periode. Voor het nieuwe aanbod is een kleurrijke map ontworpen door de Emmense kunstenares Jozee Dijkstra

Kunstmenu is voor alle leerlingen van de groepen 1 t/m 8 van het primair onderwijs. In de gemeente Emmen zijn dat maar liefst 11.064 kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar. Het afgelopen schooljaar deden 70 van de 74 aangeschreven scholen mee, met in totaal circa 10.075 leerlingen.

Diverse activiteiten

Sommige activiteiten vinden op school plaats, andere in de organiserende instelling. Voor de groepen 1 en 2 is er het programma 'Er zit een versje in mijn hoofd'; poëzie met en voor kleuters. Een auteur van poëzie bezoekt de kleutergroepen. De groepen 3 en 4 bezoeken een dansvoorstelling in Theater De Muzeval. Voor de groepen 5 en 6 is er een dubbel aanbod: zij maken kennis met film èn bezoeken een muziekvoorstelling in CQ Centrum voor de Kunsten. Voor de groepen 7 en 8 is er een programma waarin beeldende kunst en kunstenaars centraal staan.

Lage leerlingenbijdrage

De organisatie van Kunstmenu is in handen van het Platform Culturele Vorming Primair Onderwijs Emmen. In dit platform werken samen: CQ Centrum voor de Kunsten (voorheen Muziekschool), de Openbare Bibliotheek, Theater De Muzeval en het Centrum Beeldende Kunst Emmen. De bijdrage per leerling wordt m.i.v. het nieuwe schooljaar verhoogd van vier naar vijf gulden. Dankzij subsidie van de gemeente Emmen -in het kader van het actieplan Cultuurbereik- kan deze bijdrage tot een bedrag van vijf gulden beperkt blijven.Alle rechten voorbehouden. Aan de op deze pagina's gepresenteerde informatie kunnen geen rechten worden ontleend
(c) 2001 Gemeente Emmen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie